Dijao najviše napredovao, Krstić treći

    Francuski košarkaš, član Finiks Sansa, Boris Dijao proglašen je za igrača koji je najviše napredovao u NBA ligi, u sezoni 2005/06. U anketi u kojoj su glasala 124 novinara iz SAD i Kanade, Nenad Krstić je dobio još jednu potvrdu da ide pravim putem, zauzevši treće mesto.

    Prema pravilima ankete novinari su glasali za tri igrača. Za prvo mesto dobija se pet poena, za drugo tri i za treće jedan poen. 80 novinara je prvo mesto dodelilo francuskom reprezentativcu koji je ukupno sakupio 489 poena. Drugi je Dejvid Vest iz Nju Orliansa, a treći Nenad Krstić. Centra Nju Džerzija i reprezentacije Srbije i Crne Gore su četvorica novinara stavila na prvo mesto, dvanaest puta je bio drugi, a devet puta je stavljen na treće mesto, što mu je sve zajedno donelo 65 poena.

    Boris Dijao je posle dve godine tavorenja u Atlanti, ove sezone eksplodirao u Finiksu i značajno popravio svoju statistiku. Za Houkse je u proseku postizao 4.6, uz 3.6 skokova i 2.4 asistencije. U regularnoj sezoni za prosečan učinak u Finiksu mu je 13.3 poena, 6.9 skokova i 6.2 asistencije, a čak četiri puta ove sezone utakmicu je završio sa “tripl-dabl” učinkom.

    Komentari