Bajević novi trener Zvezde

  FK Crvena zvezdaUmesto Valtera Zenge, koji je u svojoj debitantskoj sezoni na klupi “crveno-belih” osvojio prvenstvo i Kup Srbije i Crne Gore, novi trener Crvene Zvezde biće u naredne dve godine – Dušan Bajević.

  Naš proslavljeni fudbalski stručnjak postigao je dogovor sa klupskim rukovodstvom tima sa “Marakane” o saradnji do kraja sezone 2007/08, te su se na pravi način obistinile najave predsednika Dragana Stojkovića da će “zvučno ime” naslediti italijanskog stratega koji je dobio ponude za posao iz zemalja “Zaliva”.

  Dusan Bajevic na klupi OlimpijakosaPodsetimo, i nakon odlaska Slavoljuba Muslina pretprošlog leta “princ sa Neretve” bio je glavni kandidat za novog trenera “crveno-belih”, ali je i pored konkretnih razgovora sa tadašnjim predsednikom kluba, Džajićem, Bajević naprasno odlučio da se ponovo vrati u Olimpijakos.

  Dušan Bajević je roðen 10. decembra 1948. godine a igračku karijeru započeo je u Veležu. Usled odličnih nastupa za tim iz Mostara 37 puta je igrao i za reprezentaciju nekadašnje Jugoslavije za koju je u periodu od 1970. do 1977. godine postigao 29 golova. U izboru “Večernjih novosti” 1972. godine je pobedio u anketi “Kapiteni biraju”, kada je i proglašen tada najboljim fudbalerom SFRJ.

  Trenersku karijeru je, posle igračkog nastupa za AEK iz Atine sa kojim je osvojio dve titule i jedan Kup Grčke, započeo u svom matičnom klubu, Veležu, sa kojim je osvojio Kup SFRJ 1986. godine. Olimpijsku selekciju Jugoslavije trenirao je naredne dve godine, a potom je prešao u AEK sa kojim je bio četiri puta šampion, a po jednom osvajač Kupa, Liga Kupa i Super Kupa. Sa Olimpijakosom je stigao do četiri šampionske titule (1997, 1998, 1999. i 2005. godine, uz koje je ‘99. i ove godien osvojao i grčku “duplu krunu”), dok je radio i u PAOK-u sa kojim je osvojio Kup, te u AEK-u sa kojim je u okviru sezone 2002/03 Ligu šampiona završio bez poraza u prvoj fazi takmičenja.

  Od strane grčkih kolega proglašen je za najboljeg trenera koji je ikada radio u tamošnjem fudbalu.

  Konačan dogovor čelnika aktuelnog prvaka naše zemlje sa Bajevićem je postignut juče u Atini nakon kratkih i uspešnih pregovora, a zvanična promocija kao i potpisivanje ugovora biće obavljeni naredne sedmice.

  Komentari