Ragbisti Srbije dočekuju Ruse

  Ragbi 13 reprezentacija Srbije ovog vikenda nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje se 2008. godine igra u Australiji. U nedelju, 4. juna na stadionu Fudbalskog kluba Radnički u Beogradu (17.00 h) protivnik našeg tima biće Rusija, u okviru utakmica 2. kola evropske Grupe B.

  Nakon pobede u 1. kolu nad Holandijom u Den Hagu (40:14) Rusi su favoriti u ovoj utakmici. Podsećamo, Srbija je na startu evropske Grupe B takoðe na domaćem terenu poražena od Gruzije sa 45:10. Za prolazak u dalji krug kvalifikacija za SP na predstojećem meču našem timu je potreban dobar rezultat, pre gostovanja Holandiji u poslednjem kolu.

  Selektor Srbije Škot Džon Rizman najavio je bolju igru u odnosu na meč sa Gruzijom, i na poslednje prijateljske duele sa amaterskom selekcijom Engleske i reprezentacijom policije Velike Britanije. Rizman za predstojeći duel na raspolaganju ima najjači tim, a na spisku je i jedno novo ime – Australijanac srpskog porekla Milan Radojević. On će se tako pridružiti dvojici internacionalaca koji su već igrali za Srbiju: takoðe Australijancu Davidu Milovanoviću i Englezu Luku Simeunoviću. Još uvek je neizvestan dolazak i četvrtog „stranca“, Denija Šušnjića iz Engleske.

  Selektor Rizman će 17 igrača za meč sa Rusima izabrati do kraja nedelje, a na spisku se nalaze: Jovan Vujošević, Radoslav Novaković (kapiten), Milan Djordjević, Dimitris Dajč, Marko Janković, Mate Granić, Nenad Tomić, Nemanja Djordjević, Vukašin Popović, Soni Radovanović, Dalibor Vukanović (svi Dorćol), Igor Minevski, Mario Milosavljević, Nenad Grbić (Vojvodina), Nemanja Popšogorović, Darko Nerandžić, Zoran Pešić (Pančevo), Ivan Antić, Ivan Šušnjara (Morava), Luk Simeunović (Halifaks, Engleska), Swni Šušnjić (Hadersfild, Engleska), David Milovanović (Sidnej, Australija), Milan Radojević (Brizbejn, Australija).

  Komentari
  Advertisements