Novi šamar aktuelnom prvaku

  Crvena Zvezda – Vojvodina 0:3 (0:1)
  Davidov 7’, Despotović 69’, Tadić 86’

  Pogledajte prvi gol Vojvodine

  Pogledajte drugi i treći gol Vojvodine, kao i odlazak Duška Bajevića za vreme utakmice

  Crvena Zvezda: Ranðelović, Basta, Anðelković (59’ Trišović), Bajalica, Gaj, Kastiljo, Koroman (46’ Perović), Burzanović (65’ Georgijev), Milijaš, Ðokić, Purović

  Vojvodina: Kahriman, Stošić, Ðurić, Pekarić, Petković, Popović, Davidov, Buač (56’ Pantelić), Kačar (67’ Sikimić), Tadić, Despotović (87’ Krivokapić)

  Gledalaca: oko 5.000
  Sudija: Milenko Vukadinović (Beograd)
  Žuti kartoni: Ðokić – Buač
  Crveni kartoni: Rašković (rezervni igrač)

  Vojvodina je na “Marakani” očitala lekciju Crvenoj Zvezdi koja je još jednom potvrdila da je nedostojna liderske pozicije na tabeli jer za 90 minuta igre nije pokazala gotovo ništa.

  Osim neočekivanog rezultata centralni momenat susreta zbio se dvadesetak minuta pre kraja kada je Dušan Bajević napustio stadion nakon što je publika skandirajući zahtevala njegovu ostavku.

  Debakl...

  A takav epilog mogao je da se nasluti na samom početku ovog duela, jer su već iz prve šanse na utakmici Novosaðani došli do prednosti. Činilo se da će odbrana domaćih lako otkloniti opasnost, ali niko od defanzivaca “crveno-belih” nije išao na loptu koja je bila na nekoliko metara od gola pa Davidovu nije bilo teško da matira nemoćnog Ranðelovića.

  Dosta vremena je bilo potrebno Zvezdi da konsoliduje redove. Prvi je u šansi da izjednači bio Purović, ali je bio pomalo sebičan i njegov šut sa oko 13 metara je završio kraj gola. U 19. minutu u šansi se našao i Anðelković, ali je iskosa sa leve strane pogodio samo spoljni deo gola.

  radost davidova

  Mogao je Purović u 28. minutu da se upiše u strelce, ali posle nabačene lopte Anðelkovića, Zvezdin napadač je loše zahvatio loptu glavom i poslao je iznad prečke. Vreme je proticalo, igra Crvene Zvezde je postaala sve nervoznija i rastrzanija, a Vojvodina je strpljivo čekala svoju šansu i eventualnu grešku protivnika, a takav odnos snaga na terenu je izazvao uvrede i zvižduke sa tribina.

  Debakl

  Upravo u jeku najžešćih prozivki na račun Bajevićevih izabranika, Vojvodina propušta priliku da reši utakmicu mnogo ranije nego što je to kasnije i učinila. Tadić je pobegao svojim čuvarima, našao se potpuno sam pred golom, uspeo da savlada Ranðelovića udarcem iskosa sa 6-7 metara, ali je lopta završila kraj gola.

  Radost tadica

  Na početku drugog poluvremena je bila primetna želja lidera na tabeli da što pre doðe do izjednačenja. Meðutim, Zvezda nije uspela da stvori čak ni polupriliku dok je Vojvodina bila prinuðena da se brani i eventualno pokuša da učini nešto više iz kontranapada.

  Debakl

  Samopouzdanje domaće ekipe bilo je ravno nuli, pravljen je veliki broj grešaka kakve nisu svojstvene ni pionirskim ekipama i sredinom drugog poluvremena se činilo da ne postoje ni najmanje šanse da Zvezda izjednači pa makar se igralo danima.

  Ono što je zaslužila, Vojvodina je dobila u 69. minutu. Polukontra “lala” je krenula po levoj strani, lopta je stigla do Despotovića koji se nije mnogo dvoumio i udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao Ranðelovića. Samo koji tren Pantelić je mogao još više da uveća prednost, ali je sa svega dva metra poslao loptu pored gola.

  Radost igraca vojvodine

  U 72. minutu, šef stručnog štaba Crvene Zvezde, Dušan Bajević, napustio je teren. Svi na stadionu su skandirali “Dušane odlazi” što je slavni “Princ sa Neretve” doslovce shvatio i kroz tunel izašao sa terena!? Bio je to, svakako, potez nedoličan stručnjaka Bajevićevog renomea. Ipak, strateg “crveno-belih” nije iznenadio ovim potezom jer se u poslednje vreme ponašao izuzetno nadmeno, što je i dokazao u subotu ostavivši ekipu na cedilu i tako pokazavši da ne ume javno da podnese breme odgovornosti.

  Dusan Basta na mecu protiv Vojvodine

  Æak ni ovaj šok nije uspeo da razdrma igrače u “crveno-belim” dresovima koji su uglavnom pasovima kroz sredinu i loptama na Ðokića pokušavali da ublaže poraz, ali sve je ostalo bez rezultata. Tri minuta pre kraja, Davidov je lepo prošao po levoj strani, odigrao povratnu loptu za Tadića, a ovom nije bilo teško da pošalje loptu u nebranjeni deo gola za veliko i zasluženo slavlje Novosaðana.

  Tuga igraca zvezde

  Može se slobodno reći da je Vojvodina odigrala izuzetno pametno, koristila sve greške protivnika i pokazala da ima lep potencijal. S druge strane, Crvena Zvezda sa ovakvom igrom teško da može da odbrani bodovnu prednost i nema sumnje da će narednih dana na “Marakani” biti dosta uzbuðenja.

  Odlazak Bajevica:
  Dusan Bajevic pre odlaska sa stadiona

  Bajevic napusta utakmicu pre njenog zavrsetka

  Bajevic napusta utakmicu pre njenog zavrsetka

  Bajevic napusta utakmicu pre njenog zavrsetka

  Bajevic napusta utakmicu pre njenog zavrsetka

  Bajalica u skoku

  baloni

  Burzanovic na mecu protiv Vojvodine

  Koreografiaj Delija

  Kastiljo u prodoru

  Milijas na mecu protiv Vojvodine

  Navijaci Vojvodine

  Nezadovoljne sve generacije navijaca

  Purovic na mecu protiv Vojvodine

  Purovic na mecu protiv Vojvodine

  Radost strelaca, tadic ai Davidova

  Poruke delija

  Debakl

  Foto: Nenad Negovanovic – Sportska centrala

  Komentari