Goleada novih „orlića“

  Srbija U21 – Kipar U21 6:2 (4:0)
  Kaluðerović 6′, 66′, Babović 16′, 39′, Tomović 45′, Ðorðević 63′ – Vatis 73′, 87′

  Srbija U21: Šaranov, Skopljak, Tošić, Tomović, Rajković, Gulan, Smiljanić, Babović, Nebojša Marinković, Veselinović, Kaluðerović; Igrali su još: Pavlović, Živković, Jović, Adamović, Ðurðić, Ðorðević, Obradović, Bogdanović

  Kipar U21: Asprogenis, Joanu, Efstatiu, Alesandros Demetriu, Mihaelis, Kirijaku, Panai, Mihalis Demetriu, Vatis, Pavlu, Kristofi; Igrali su još: Avram, Georgiju, Mihael, Markus, Muvaris

  Stadion: OFK Beograda, gledalaca oko 200

  Sudija: Dejan Filipović

  Žuti kartoni: Smiljanić, Pavlović (Srbija U21) – Pavlu, Kirijaku (Kipar U21)

  U jedinoj proveri koju je nova mlada fudbalska reprezentacija Srbije imala pred start kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo, „novi orlići“ Slobodana Krčmarevića su u prijateljskom meču savladali vršnjake iz Kipra sa ubedljivih 6:2.

  Generacija naših igrača roðenih 1986. godine i kasnije lako je rešila u svoju korist ovaj duel, pa iako je za rivala imala selekciju koja ne spada u sam evropski vrh pokazala je da se ima čemu nadati u predstojećem takmičarskom ciklusu. On počinje 2. juna utakmicom sa Letonijom, a do tada će selektor Krčmarević imati šta da poradi sa svojim izabranicima, naročito zbog pada kvaliteta igre posle velikog voðstva i lošeg nastupa „rezervista“ u fazi odbrane.

  Detalj sa danasnjeg meca izmedju Srbije i Kipra  Ipak, već u petom minutu bilo je jasno da će malobrojna publika na Omladinskom stadionu u Beogradu gledati igru „mačke i miša“ jer su tri uzastopne opasne akcije „orlića“ krunisane prvim pogotkom u mreži Nikolasa Asprogenisa, kapitena gostiju i čuvara mreže Partizana.

  Nakon što je Nebojši Marinkoviću klupski saigrač odbranio šut sa distance, a potom Babovićev skrenuo u korner, upravo je udarac iz ugla bio koban za Asprogenisa jer je na asistenciju Marinkovića napadač OFK Beograda Andrija Kaluðerović bio na pravom mestu i sa „druge stative“ doveo našu mladu reprezentaciju u voðstvo.

  Detalj sa danasnjeg meca izmedju Srbije i Kipra  Na scenu je tada stupio najbolji akter ovog susreta, organizator igre „romantičara“ Stefan Babović, koji je najpre udvostručio prednost lepim solo-prodorom po desnoj strani i udarcem u dalji ugao u 16. minutu, da bi šest minuta pred kraj poluvremena Milan Smiljanić lepo proigrao Babovića prebacivši protivničku odbranu, a ovaj je iz „mrtvog ugla“ nadmudrio čuvara mreže gostiju.

  Konačnih 4:0 pred odlazak na petnaestominutni predah delo je Zvezdinog defanzivca na pozajmici u Radu, Nenada Tomovića, koji je drugi korner mlade reprezentacije Srbije i novu odličnu asistenciju Marinkovića iskoristio da glavom nastavi uspešnu kanonadu ka Asprogenisovoj mreži.

  Detalj sa danasnjeg meca izmedju Srbije i Kipra  U sličnom ritmu nastavili su Krčmarevićevi izabranici i u drugom poluvremenu, iako su brojni rezervisti potpuno „pretumbali“ počenu formaciju. Ipak, to nije smetalo da oslonci ekipe, Gulan i Smiljanić, gospodare na sopstvenoj polovini terena, pa su se i njihovi novopridošli saigrači uz odličnog Babovića „razmahali“ u ofanzivnim akcijama.

  Iz jedne takve, u 63. minutu, najbolji strelac Rada, Zvezdin pozajmljeni napadač Filip Ðorðević koji je za „graðevinare“ postigao 16 pogodaka u Prvoj ligi Telekom Srbije, matirao je Asprogenisa odličnim udarcem glavom na asistenciju „kolege sa klupe“, Ðurðića. Iz naredne, ponovo je lopta morala da se vrati na centar igrališta jer je nedugo po Ðorðevićevom golu i njegov saigrač iz napada, Kaluðerović, postigao gol, ovoga puta posle solo-prodora, pa je tako rezultat uoči poslednjih 25 minuta glasio 6:0.

  Detalj sa danasnjeg meca izmedju Srbije i Kipra  Tog trenutka kao da je neko naredio našim „orlićima“ da stanu, zapravo da prestanu da se imalo bore na način na koji su do tada to činili. Gosti su to umeli da iskoriste i to preko hitrog Elijasa Vatisa koji se dva puta upisao u listu strelaca. Najpre je rezervnog čuvara mreže „U-21“ selekcije Srbije, Živkovića, savladao posle dugačkog dodavanja i rutinske egzekucije, a potom posle smušenosti odbrane mlade srpske reprezentacije koja nije imala rešenje za njegovu brzinu i pravovremeno utrčavanje.

  Foto: Nenad Negovanovic – Sportska centrala

  Komentari
  Advertisements