„Orlići“ putuju u Katar

  Reprezentacija Srbije do 20 godina u četvrtak putuje u Katar, gde će od 10. do 20. januara učestvovati na meðunarodnom turniru, Selektor Aleksandar Stanojević je odredio 20 igrača koji putuju u Dohu, a naša selekcija će u prvoj fazi takmičenja igrati u grupi sa Japanom, Sirijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

  Stanojević računa na sledeće igrače:

  1. Živko Živković (Metalac, GM), 2. Saša Blagojević (Jagodina), 3. Novica Milenović (OFK Beograd), 4. Dušan Brković (Teleoptik), 5. Miloš Nikolić (Jagodina), 6. Vujadin Savić (Rad), 7. Aleksandar Ignjovski (OFK Beograd), 8. Slobodan Medojević (Vojvodina), 9. Nemanja Milić (OFK Beograd), 10. Igor Miladinović (Srem, Jakovo), 11. Stefan Milojević (Teleoptik), 12. Aleksandar Kirovski (Zemun), 13. Slavko Perović (Crvena zvezda), 14. Rajko Brežančić (Partizan), 15. Nemanja Crnoglavac (Zemun), 16. Miloš Cvetković (Zemun), 17. Branislav Trajković (Hajduk, Kula), 18. Aleksandar Prijović (Derbi Kaunti), 19. Marko Spasojević (Napredak), 20. Milan Pršo (Rad).

  U grupi B „orlići“ će takmičenje početi 11. januara utakmicom protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, a zatim ih očekuju dueli sa Sirijom (13.januar) i sa Japanom (15.januar). Ukoliko se plasiraju na jedno od prva dva mesta odmeriće se u polufinalu 18.januara sa nekom od ekipa iz grupe A u kojoj su domaćin Katar, Malezija, Uzbekistan i Belorusija.

  – Prva utakmica je uvek od velike važnosti na svakom takmičenju, a ovog puta imaćemo i još teži posao, jer igramo sa ekipom koja je u ovom uzrastu najbolja na svom kontinentu i učestvovaće na predstojećem Prvenstvu sveta u Egiptu za igrače do 20 godina. Ističe se napadač Ahmed Kalil koji je bio najbolji igrač Azijskog prvenstva do 19 godina, a postigao je i 4 gola. Sigurno je da se radi o veoma ozbiljnoj ekipi koja se nalazi u punoj takmičarskoj formi, ali ja verujem u naš kvalitet. Iako nismo imali mnogo vremena, dobro smo radili tokom priprema u Beogradu i verujem da ćemo opravdati očekivanja na turniru u Kataru – naglasio je selektor Aleksandar Stanojević.

  Komentari
  Advertisements