Maljković u Partizanu

  Košarkašice Partizana će u novu sezonu ući sa novim trenerom – Marinom Maljković. Æerka trofejnog stručnjaka Božidara Maljkovića posle dve godine provedene na klupi Hemofarma, stiže u Humsku sa velikim ambicijama.

  – Od trenutka kada sam počinjala trenersku karijeru, znala sam da ću jednog dana biti trener Partizana. Posle dve duple krune u Hemofarmu, onima koji me ne poznaju bilo je realnije da sada odem u inostranstvo. Meðutim, ja se vodim nekom drugom logikom. Želim u svojoj zemlji da ostavim neki dublji pečat. Ljudi iz kluba su nam omogućili da napravimo dugogodišnji projekat, jer smatram da Beograd zaslužuje jaku žensku košarku. Želimo da posle čitave decenije neki trofej vratimo u beogradsku košarku, rekla je za “Sportski žurnal” Marina Maljković.

  Marina Maljković smatra da je očekuje težak posao, ali da ima dobar uzor u košarkašima Paritzana.

  – Ovde imamo za uzor naš muški klub, želimo da budemo kao oni u svakom smislu. Ne dajem obećanja, već uvek apostrofiram veliki rad. Ići ćemo korak po korak, u želji da dostignemo šampionske visine, rekla je Maljkovićeva.

  Pored Marine Maljković u Partizan stižu i igračka pojačanja. Crno-beli su angažovali Dejana Butulija iz Hemofarma, Dunju Prčić iz Crvene zvezde, Mirjanu Velisavljević Kraljeva i Julijanu Kačović iz Stare Pazove. Košarkašice Partizana su u proteklom prvenstvu igrale u finalu plej-ofa, a poslednji trofej u Humsku je stigao 1986. godine kada je osvojena titula prvaka Jugoslavije.

  Komentari