Ana Ivanović u četvrtfinalu Brizbejna

  Ana Ivanović – Timea Bačinski 6:2, 2:6, 6:4

  Ana Ivanović je ostvarila i drugu pobedu na turniru u Brizbejnu i plasirala se u četvrtfinale. Kao i u meču sa Jelenom Dokić, srpska teniserka je i u drugom kolu protiv Timee Bačinski iz Švajcarske, pobedila posle velike borbe i tri seta.

  Ana Ivanović na meču protiv Timee Bačinski

  Sledeća protivnica Ane Ivanović biće bolja iz duela izmeðu Ruskinje Anastasije Pavljučenkove i Italijanke Roberte Vinči.

  Jedan sat i četrdeset minuta trajao je dvoboj Ane Ivanović i 19-godišnje švajcarske teniserke koja na WTA listi zauzima 53. mesto. Prvi set protekao je u dominaciji Srpkinje, koja je odmah na početku napravila brejk. Bačinski je uspela da uzvrati, ali je drugi brejk Ane Ivanović odredio dalji tok prvog seta. Srpska teniserka je čuvala ubedljivo voðstvo i iskoristila priliku da pri prednosti od 5:2 po treći put oduzme servis protivnici i tako posle 34 minuta igre reši prvi set u svoju korist.

  Ana Ivanović na današnjem meču

  Švajcarska teniserka se u drugom setu revanširala istom merom. Dva brejka Bačinski i voðstvo od 5:2 bili su nedostižni za Anu Ivanović, koja u drugom setu nije imala nijednu priliku da osvoji gem na servis rivalke.

  Treći set odlično počinje po našu igračicu, koja dobija gem na svoj servis i zatim stiže do voðstva od 40:0. Meðutim, tri vezane brejk prilike nisu bile dovoljne da Ana stekne prednost od dva gema. Baščinski je produžila neizvesnost do osmog gema, u kojem Ana konačno pravi brejk za voðstvo od 5:3.

  I kada se očekivalo da na svoj servis privede meč kraju, Ivanovićeva dopušta protivnici da produži neizvesnost. Bačinski koristi prvu i jedinu brejk priliku u trećem setu, ali ne uspeva da izbaci Anu Ivanović iz ritma. Srpkinja je smogla snage da u narednu gemu, na servis švajcarske teniserke, zada završni udarac i plasira se u četvrtfinale turnira u Brizbejnu.

  Komentari
  Advertisements