Nenad Krstičić pobedio tešku bolest

  Fudbaler Sampdorije i omladinski reprezentativac Srbije Nenad Krstičić posle višemesečne borbe pobedio je opaku bolest. Nekadašnjem igraču OFK Beograda u januaru je dijagnostikovan limfom, maligno oboljenje belih krvnih zrnaca, ali je zahvaljujući pravovremenom lečenje i velikoj volji 19-godišnji fudbaler dobio do sada najvažniju utakmicu u svom životu.

  – Izgubio sam 25 kilograma telesne težine, a kada sam primljen u bolnicu ostalo mi je 48 sati života. Uvek sam verovao da ću se oporaviti i sada mogu da poručim ljudima koji boluju od raka da se ova opaka bolest može pobediti, rekao je Krstičić.

  Nenad Krstičić

  Nevolje mladog fudbalera počele su u novembru, kada je operisao meniskus.

  – Nenad se posle toga žalio na bolove u stomaku. Radili smo razne analize krvi, ali nismo iz uspeli da utvrdimo o čemu se radi. Za Božić je otišao kući u Srbiju i odatle mi se javio da su bolovi sve jači i da stalno oseća glad. Posle tog razgovora, vratio se u Ðenovu, gde smo mu ustanovili probleme sa krvnim sudovima, objasnio je lekar Sampdorije Amedeo Baldari.

  – Kako je vreme prolazilo, rak je uzimao maha. Lečio se u jednoj od najboljih bolnica u San Marinu, specijalizovanoj za ovakve probleme. Nenad je tamo dobio najbolju negu, bio je podvrgnut teškim zahvatima, ali se izborio. Možda zato što je mlad i snažan. Pobedio je bolest i uskoro će se naći na terenu, istakao je Baldari.

  Krstičić se posebno zahvalio sadašnjem klubu.

  – Sampdorija me nikada nije ostavila samog, nijedan dan tokom lečenje. I predsednik kluba Garone me je obilazio u bolnici i svima dugujem veliku zahvalnost, rekao je Krstičić.

  Komentari
  Advertisements