„Orlići“ otputovali u Irsku

  Fudbalski savez SrbijeKadetska fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Republiku Irsku gde je očekuju poslednje dve prijateljske utakmice, uoči starta oktobarskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. „Orliće“ u mestu Veksford očekuju utakmice sa domaćom selekcijom, 13. i 15.septembra.

  Selektor Nenad Sakić posle dužeg vremena uspeo je da prikupi sve najbolje fudbalere, a nema ni problema sa povredama, pa će „generalna proba“ na pravi način pokazati trenutne mogućnosti jedne od najtalentovanijih mlaðih selekcija Srbije.

  – Utakmicama sa Irskom završavamo sprovoðenje našeg plana prijateljskih utakmica i turnira koje smo zaista izabrali na pravi način. U kvalifikacionoj grupi imaćemo Vels, tako da ćemo se protiv Iraca oprobati protiv ostrvskog načina igre. Takoðe, još ranije smo igrali sa Azerbejdžanom i Belorusijom, koji su u istoj ravni sa našim preostalim rivalima u grupi Jermenijom i Litvanijom. Retko kada smo bili kompletni, ali ovog puta svi klubovi su nam izašli u susret i moći ću da računam na sve igrače. Jedino je prvi put sa nama Andrija Mijailović iz Partizana koga želim da proverim na mestu štopera, jer najviše problema imamo u odbrani, a posle dužeg vremena priključio nam se i Filip Janković, prvotimac Crvene zvezde. Verujem da ćemo ostaviti pozitivan utisak u Republici Irskoj i u dobrom raspoloženju dočekati kvalifikacioni turnir u oktobru, istakao je Nenad Sakić, kome će u radu pomagati trener Branislav Nikolić.

  Na spisku putnika na Ostrvo našli su se sledeći fudbaleri:

  Golmani: Predrag Rajković (Jagodina), Uroš Matić (OFK Beograd).

  Odbrana: Nemanja Antonov, Saša Zdjelar (OFK Beograd), Nemanja Jakšić, Branko Jovanović (Crvena zvezda), Dario Krivokuća (Rad), Andrija Mijailović, Stefan Milošević (Partizan).

  Sredina terena: Milan Jokić, Nikola Leković (Partizan), Filip Janković, Veljko Simić, Nikola Šakić, Nikola Karaklajić (Crvena zvezda), Milan Spremo, Milan Makarić (Vojvodina).

  Napad: Aleksa Bajić (Vojvodina), Bogdan Tepić (ČSK), Nikola Ivković (Rad).

  Podsetimo, Srbija će biti organizator prvog kvalifikacionog turnira za Prvenstvo Evrope od 17. do 22.oktobra, a protivnici u grupi su nam Vels, Jermenija i Litvanija. Naš savez odredio je da će se ove utakmice igrati u Jakovu i Pećincima, a prve dve selekcije iz ove grupe plasiraće se u drugi krug kvalifikacija, koji je na programu na proleće naredne godine.

  Komentari
  Advertisements