Milovanović: Zvezda se ekstremno pojačala, ali ne treba je preceniti

  Trener fudbalera Mladosti Nenad Milovanović rekao je da njegov tim protiv Crvene zvezde čeka još teži posao jer gosti u Lučane dolaze posle bolne eliminacije od Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

  Nenad Milovanović

  – U subotu nam dolazi aktuelni prva Srbije, ekipa koja je u prošloj sezoni dominirala u našem prvenstvu i koja se u letnjem  prelaznom roku ekstremno pojačala, pokušavajući da napravi neki značajniji rezultat u Evropi i još uvek imaju šanse za Ligu Evrope, a ja se nadam da će u tome uspeti, kako bi se i naš fudbal video u evropskim okvirima. Što se tiče naše utakmice mi se spremamo kao i za sve druge, na način na koji analiziramo ostale protivnike i način na koji radimo treninge, su identični radu ekipe u prethodne dve nedelje. Razlika između utakmica sa Crvenom Zvezdom i Partizanom i ostalih utakmica je po meni najviše u tom nekom „moranju“. Ostale utakmice moraš, a ovde nema pritiska, šta god da uradimo biće dobro i pozitivno, osim nekog „ne daj bože“ katastrofalnog poraza. Mislim da su, s jedne strane, moji igrači svesni protiv koga igraju, s druge strane, nikoga ne treba potceniti ali ni preceniti. Fudbaleri Crvene Zvezde su odlični igrači, pogotovo stranci, Mouče, Kanga, Ruiz, Viera, predvođeni Kataiem koji je bio najbolji igrač prošlog prvenstva, mogu da kažem, za naše uslove neka vrsta „drim tima“. Međutim, to samo treba da motiviše naše igrače, ne trebaju da imaju neki preveliki respekt i da zbog toga ne pruže ono što realno mogu da pruže protiv Crvene Zvezde. Od utakmice očekujem, pre svega, jedan prelep ambijent, očekujem pun stadion, jer mislim da je odličan termin za odigravanje, subota veče. Što se tiče same utakmice, način na koji može da se igra protiv Crvene Zvezde je pre svega disciplina i maksimalna koncentracija u igri, ako utakmica traje 95 minuta, koncentracija mora biti prisutna 100 minuta, jer Zvezda sve kažnjava. Kada kažem koncentracija tu mislim na igru, na blok, na prekide, na svaki segment igre. Mi svakako imamo neke naše adute koje ćemo pokušati da iskoristimo na ovoj utakmici, rekao je trener Mladosti Nenad Milovanović.

  Prema njegovim rečim ekipa ne oseća pritisak i tenziju jer u protiv Crvene zvezde nema šta da izgubi, a može mnogo da dobije.

  – Znaju igrači šta je najbolje da urade za dostojan otpor renomiranom rivalu. Uveren sam da će potrošiti poslednji atom snage, pokazati da poseduju kvalitet za ravnopravnu borbu sa svim superligašima, pa i Zvezdom, poručio je trener Mladosti, koja ima maksimalan učinak posle dva kola i pobeda nad Radom i Borcem.

  Milovanović je dodao da se od povrede oporavio Pejović, dok je neizvestan nastup kapitena Miloševića.

  – Nije isključena mogućnost da bar jedno poluvreme odigra i povratnik u Lučane iskusni internacionalac Bojović, zaključio je Milovanović.

  Utakmica 3. kola Superlige između Mladosti i Crvene zvezde igra se sutra od 20 sati u Lučanima.

  Komentari