Đorđević: Postoje dva načina da se odigra finale, neka igrači izaberu kako će [AUDIO+FOTO]

  Selektor košarkaša, Aleksandar Đorđević, rekao je posle ulaska u finale da je jako ponosan na igrače koji su u potpunosti ispoštovali dogovor.

  aleksandar đorđević

  – Jako sam ponosan na ekipu i način na koji smo odigrali ovo polufinale. Momci su ušli apsolutno spremni da odrade ono što smo se dogovorili, a to potvrđuje 14 poena u prvom poluvremenu. Zaustavili smo njihovog pravog plejmejkera, a to je Bogut i tu smo napravili sjajan posao. Odlična odbrana na Milsu i Delavedovi, Bogdanović je bio odličan, ali mislim da je Teodosić odigrao sjajnu partiju. Sjajno je otvorio utakmicu i dao nam pluća, kako ja volim da kažem, rekao je Đorđević.

  Na ovakvim turnirima je veoma bitno dozirati formu, pogotovo ako se uzme u obzir i kvalifikacioni turnir u Beogradu.

  – Forma se dizala kroz prvenstvo, to je očigledno svima. Mislim da smo sve utakmice odigrali dovoljno dobro. Četvrta pozicija koju smo osvojili nama ništa nije značila, jer mi igramo svoju igru i mislim da je vreme da počne da se priča o načinu na koji Srbija igra košarku. Jako sam ponosan na svoj stav, na sve igrače, na KSS, na sve koji su nam dali pravu podršku u zemlji. Ovo je lepa medalja, koja god da bude, jako bitna za nas, rezultat je fenomenalan, potvrda kvaliteta i košarke koju igra i koju predstavlja u Evropi i svetu i na Olimpijskim igrama, koje su po meni najjače u istoriji, izjavio je srpski selektor i dodao da postoje dva načina da se odigra finale.

  – Postoje dva načina da odigramo utakmicu ili da odigramo da je pobedimo, neka igrači izaberu kako će. „Drim tim“ je samo jedan, onaj iz 1992, ovo sve ostalo su reprezentacije Amerike. Oni imaju sjajne igrače i pojedince, ali košarka se igra timski, dodao je Đorđević.

  Na kraju potvrdio je koliko igračima znače uspesi koje su srpski sportisti prethodnih dana ostvarivali u Riju.

  – Čestitke svim srpskim osvajačima medalja, verujte da se svaki meč i svaka trka proživljava, sutra sigurno idemo da bodrimo naše devojke u pokušaju da dođu do bronzane medalje. Timski duh je neverovatan, ja sam od prvog dana terao vaterpoliste da mi pipnu ruku, posle sam tražio da to urade i ovim mojim momcima. Štefanek je neverovatan, on je tako tiho došao, odradio šta treba i otišao kući. Mislim da je on pokretač svega ovoga, zaključio je selektor.

  Komentari
  Advertisements