Rivale u kvalifikacijama dobili kadeti, mlađi omladinci…

Pored omladinske i ostale mlađe kategorije naše fudbalske reprezentacije dobile su rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017.

Kadeti (generacija 2000.) selektora Ilije Stolice imaće veoma zahtevan put do završnice Evropskog prvenstva u Hrvatskoj (3-19. maj 2017). Rivali Stupareviću, Đerleku, Vidosavljeviću, Bosiću i drugovima biće domaćin turnira Škotska, Švajcarska i Crna Gora. Elit runda kvalifikacija igra se od 17.do 22. marta 2017.

Mlađa kadetska reprezentacija Srbije (generacija 2001.) koju vodi selektor Vladimir Ješić, odnosno mlađa omladinska selekcija (generacija 1999.) Miloša Velebita, dobile su rivale u prvom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje počinju u drugoj polovini iduće godine.

Ješićevi „orlići“ nalaze se u grupi sa Grčkom, Norveškom i Gibraltarom, a domaćin ovih kvalifikavcija biće Srbija od 18 – 24.oktobra 2017. Ukoliko Srbija izbori plasman u Elit rundu kvalifikacija, sledi novi žreb koji će dati imena reprezentacija učesnika Evropskog prvenstva koje će biti održano u Engleskoj.

A rivali selekcije koju predvodi Miloš Velebit biće domaćin turnira Republika Irska, odnosno Azerbejdžan i Kipar. Ova runda kvalifikacija igra se od od 4. do 10. oktobra 2017, a Evropsko prvenstvo biće održano u Finskoj 2018.

Komentari