Gurović saopštio imena igrača za Evropsko prvenstvo

Selektor juniorske košarkaške reprezentacije Srbije, Milan Gurović, saopštio je imena igrača koji će učestvovati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Turskoj. 

Srbiju će u Samsunu predstavljati Aleksa Uskoković, Novak Musić, Aleksa Radanov, Lazar Nikolić, Stefan Momirov, Nikola Mišković, Aleksa Stepanović, Boriša Simanić, Dušan Beslać, Stefan Đorđević, Miloš Glišić i Ranko simović. 

– Možda nas je malo poremetila sva ta neizvesnost posle novih terorističkih napada u Istanbulu, ali, kao što vidite, Evropsko prvenstvo nije ponovo odloženo i nadam se da će biti sve u redu. Očekujem da pružamo dobre partije u izborimo plasman na Svetsko prvenstvo 2017, rekao je Gurović, a prenosi sajt KS Srbije.

Kada je u pitanju igrački kadar, svi su tu osim Aranitovića.

– Nažalost, mnogo nam nedostaje jedan od naših najboljih igrača Aleksandar Aranitović, koji je obnovio povredu. Boriša Simanić i Lazar Nikolić su sa nama, iako su nam se priključili kasnije. Ovo EP je za igrače 1998. godište, pola našeg tima je 1999, dok je Momirov 2000. godište, ali stvarno imamo respektabilan tim! Prvi rival su Slovenci, ne poznajemo ih dobro, ali je sigurno da su kvalitetni i da moramo da pružimo maksimum da bismo došli do pobede. Moramo da budemo među prva dva tima u grupi da bismo prošli u drugi krug, silno želimo da takmičenje otvorimo pobedom, dodao je Gurović.

Srbija će prvi meč na šampionatu Evrope odigrati u petak protiv Slovenije od 18.45, dan kasnije od 16.30 rival će biti Rusija, dok će u nedelju od 14.15 takmičenje u grupi završiti nastupom protiv Francuske.

Komentari