Radonjić: Želim i verujem da možemo da dobijemo Makabi

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 20 časova dočekuju ekipu Makabija, u utakmici 12.kola Evrolige. Trener Dejan Radonjić očekuje veliku podršku sa tribina protiv izuzetno kvalitetne i potpuno rekonstruisane ekipe Makabija.

U najavi još jedne velike utakmice, trener crveno-belih istakao je da Makabi nije štedeo novac kako bi oformio izuzetno snažan sastav i vratio se u vrh evropske košarke nakon rezultatski loše sezone. Stigli su Vims, Gaudlok, Cirbes, Miler, Rad…

– Makabi ove sezone je značajno rekonstruisao tim posle rezultata postignutog prošle godine, a sa jasnom željom da se vrati na mesto na kojem je bio. Pre nekoliko godina bili su prvaci Evrope, prošle godine nisu uspeli da prođu u narednu fazu, ali su zato bili izuzetno aktivni u prelaznom roku, nisu štedeli novac da angažuju igrače. Igrače koje su doveli je lako analizirati, jer imaju izuzetan kvalitet na svim pozicijama, i bez dileme nas čeka težak duel protiv ekipe izuzetnog individualnog kvaliteta, a da bismo bili konkurentni moramo da odgovorimo na najbolji mogući način, rekao je Radonjić.

Ekipa iz Tel Aviva dovela je u periodu od marta do jula Sonija Vimsa, Endrjua Gaudloka, Viktora Rada, i srpskoj javnosti dobro poznata lica, bivše košarkaše Crvene zvezde, Kvinsija Milera i Maika Cirbesa:

– Svesni smo da će biti jako teško, jer su to kvaliteti najvećeg nivoa, maltene svi igrači su igrali protiv nas, ili mi protiv njih u raznim okolnostima i klubovima. Njihova atipičnost je u igri sa četiri spoljna igrača i centrom u dužim intervalima, nekad i sa pet spoljnih, sa promenom odbrane, igrom jedan na jedan, gde u našoj rotaciji koja opet neće biti onakva kakvu želim, uz energetsku potrošnju i pomeranja po pozicijama, što može da oteža našu mogućnost da odgovorimo Makabiju. Želja je da odigramo dobar meč, da se adaptiramo na sve to i da konačno dođemo do pobede.

Kvinsi Miler je povređen, Maik Cirbes će biti na parketu. Činjenica da dobro poznaje sistem u kome je došao do statusa da ga smatraju jednim od najboljih centara u Evropi, može da se smatra kao prednost Makabija, ne zabrinjava trenera crveno-belih:

– Maik Zvezdine igrače zna samo iz duela koje je imao samo dok je bio član Zvezde. Ne bih postavljao to na takav način, on je odgrao u Zvezdi što je igrao, otišao je tamo žao mi je što i Kvinsi nije tu zbog povrede što ne može da igra, što ima taj izostanak sa terena. Znamo da se radi o igraču koji je nama dao puno i način na koji je to radio. Znamo da će biti teško protiv njega, ali ima ih toliko da rešavanje jednog ili dva "problema” ne znači ništa protiv ovakvog Makabija.

Trener Crvene zvezde veruje da i bez kapitena njegov tim može da dođe do pobede nad višestrukim prvakom Evrope.

– Želim da možemo. Sportski je verovati u to. Koliko je to realno – neka ostane za neki drugi razgovor, znate i sami. Ali želim da možemo, i verujem u to. Daćemo sve od sebe da konačno dođemo da pobede u Pioniru, Naravno, treba nam ambijent da nam da malo da pređemo preko sto odsto mogućnosti. Treba nam i energije i verujem da ćemo je dobiti od naših navijača sa tribina kao i uvek, rekao je trener crveno-belih.

Utakmica između Crvene zvezde i Makabija igra se u četvrtak, od 20 časova.

Komentari
Advertisements