Remi „orlića“ u Italiji

Dobro izdanje omladinske reprzentacije Srbije (generacija 1998.) u proveri protiv Italije u San Benedetu. U meču bez golova i sa veoma malo prilika, naša selekcija je bila bliža golu, pogotovo u drugom delu utakmice, kada je domaći arbitar prevideo prekršaj nad Romanićem u šesnaestercu Italije. Selektor Milan Kosanović, posle svega, ima razloga da bude zadovoljan, jer je u ovom meču video i neke nove igrače.

S jedne strane u startnoj postavi Italije bili su igrači Rome (2), Intera, Milana (3), Juventusa, Peruđe, Sasuola, Barija i Kijeva, a s druge strane nade srpskog fudbala iz Crvene zvezde, Partizana, Brodarca, OFK Beograda i Čukaričkog. Za razliku od kolege Roberta Baronija, selektor Milan Kosanović nije mogao da računa na nekoliko, uslovno rečeno, standardnih igrača u ovoj generaciji omladinaca, koji su igrali u prvom krugu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Prvi deo igre bio je taktički veoma zahtevan i nije bilo izglednijih prilika za gol. Uglavnom se igralo čvrsto, disciplinovano. U nastavku je selektor Kosanović pružio šansu svim igračima, a posle akcije Romanića sudija Stampatori je mogao mirne duše da pokaže na jedanaesterac. Meč je završen bez golova, a na selektoru Milanu Kosanoviću je da u narednom periodu izabere one najbolje za važne mečeve (23-28.mart 2017.) u Elit rundi kvalifikacija za EP sa Nemačkom, Slovačkom i Kiprom.

Srbija je igrala u sastavu:  A.Stanković (M.Ilić), Radić, Nišić, Lambulić (Đurić), Pejović, Gojkov, Čermelj (Mandić), Vlahović (Romanić), Adžić (Bjelobrk), Petrov (Čočaj), Birmančević (Sarić).

Komentari
Advertisements