Večiti rivali u finalu Kupa Srbije

U finalu ovogodišnjeg Kupa Srbije sastaće se vaterpolisti Crvene zvezde i Partizana. Posle crno-belih, u polufinalu su bili sigurni i crveno-beli koji su pobedili Šabac sa 11:6 (2:2,3:1,4:1,2:2)

Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita i pobedom protiv Šapca 11:6 plasirala se u finale Kupa Srbije. U prvoj četvrtini Šapčani su bili ravnopravan rival. Po dva gola u obe mreže. Zvezda je u drugom i trećem delu pojačala ritam, kvalitet i pojedinačani i timski je došao do izražaja. Kuriozitet je gol golmana Šapca Aleksića preko celog terena u poslednjoj sekundi trećeg dela. Tada je rezutat smanjen na 9:4. U poslednjoj četvrtini vaterpolisti Crvene zvezde su otaljavali rezultat, očigledno čuvajući snagu za sutrašnji duel za trofej sa crno – belima.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Nikolić je rekao:

– Bili smo skoncentrisani, ušli smo u meč da pobedimo i da se pri tome ne trošimo.Sve je bilo kako smo planirali. Očekuje nas utakmica sa Partizanom. Ne treba da se troše reči. Partizan je Partizan, dugo igraju zajedno, mi smo se tek sastavili ove godine. Daćemo maksimum, pokušaćemo da pružimo snažan otpor i ako ispunimo sve što smo zamislili rezultat bi mogao da dodje.

Finalni susret Partizan – Crvena zvezda je u četvrtak u 16.45.

Komentari