Đurđević: Verujem u titulu jer smo bolji od Zvezde

Napadač Partizana, Uroš Đurđević, ubeđen je da su crno-beli kvalitetniji od večitog rivala i da će se na kraju sezone radovati duploj kruni. 

– Od početka mog staža u Partizanu verujem u titulu. Siguran sam da smo bolji od Crvene zvezde, ali, kao što trener Nikolić kaže, gledamo samo svoje dvorište. Mislim da je ceo stručni štab zadovoljan kako smo odigrali prvi deo sezone, nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti na proleće, izjavio je Đurđević za Tanjug. 

Sjajni fudbaler zadovoljan je i ličnim učinkom.

– Otkad sam došao u Partizan beležimo pobede, uz samo dva remija. Takođe, dobro nam ide u Kupu, pa nam je želja da na kraju sezone uzmemo oba domaća trofeja. Sistem takmičenja u Superligi ide nam u prilog, dele se bodovi i ima još dosta da se igra, verujem u svoje saigrače, dodao je Đurđević.

Uprkos interesovanju iz Turske, Đurđević je još jednom potvrdio da neće menjati sredinu posle samo nekoliko meseci u Humskoj.

– Došao sam u Partizan zbog trenera Marka Nikolića jer sam želeo ponovo da sarađujem sa njim. Radili smo zajedno u Radu, pružio mi je šansu da debitujem sa 17 godina i mislim da sam napravio pravi korak. Počeo sam da dajem golove, znače mi na samopouzdanju, a došli su zbog kontinuiteta, pošto mi je samo to nedostajalo u prethodne dve i po godine u inostranstvu. Takva situacija nije bila u Holandiji i Italiji, ali sam u Partizanu dobio priliku i golovi su došli, rekao je kapiten mlade reprezentacije Srbije.

U duhu novogodišnjeg raspoloženja imao je i nekoliko želja za Deda Mraza.

– Želim titulu i dosta golova, ali i zlatnu medalju sa mladom reprezentacijom. Dugo smo zajedno, bili smo evropski i svetski prvaci i kao predvodnik te generacije nadam se da ćemo napraviti pravi rezultat na šampionatu Evrope, zaključio je Đurđević.

Komentari
Advertisements