Mesi dobio nestvarnu ponudu iz Kine, Barsa uzvraća udarac

Najbolji fudbaler Barselone, Lionel Mesi još uvek nije produžio ugovor sa Kataloncima, iako su to već učinila dvojica iz ostatka trija MSN, Brazilac Nejmar i Urugvajac Luis Suarez. 

Želeći da iskoriste takvu situaciju, Barseloni su se javili, a ko bi drugi nego Kinezi, sa neverovatnom ponudom od 500 miliona evra za omalenog Argentica. Španski mediji tvrde da je u pitanju kineski ligaš Hebei čiji bogati vlasnici ne pitaju za cenu, a spremni su da fudbaleru ponude 100 miliona po sezoni.

Naravno da Katalonci nisu ni pomišljali da prodaju zvezdu ekipe, ali do sada nisu dobijali ovakve ponude, a nije ni Mesi. Postavlja se pitanje šta će se desiti sa svetskim fudbalom ukoliko Kinezi nastave sa ovakvom praksom dovođenja najvećih fudbalskih imena ne pitajuči za cenu.

Već je dogovoren prelazak Karlosa Teveza u Kinu, a u najmnogoljudnijoj zemlji žele i Džona Terija, Džon-Obi Mikela i mnoge druge, koje bi priključili već zavidnoj "kolekciji" poznatih svetskih igrača.

Na ovakvu vest već su reagovali iz Barselone i najavili da će Mesi produžiti ugovor sa Kataloncima, a kako piše As, zarađivaće 35 miliona po sezoni, čime će postati najplaćeniji igrač svih vremena, pošto Ronaldo u Realu igra za "samo" 25 milona po sezoni. Ako se to obistini, Mesi će do kraja karijere igrati u dresu španskog giganta.

Očekuje se da u narednim danima prvi čovek Barselone Bartomeu i otac argentinskog fudbalera Horhe, sednu za pregovarački sto i dogovore uslove nove saradnje, godinu i po pre isteka aktuelnog ugovora.

Komentari
Advertisements