ESPN: Kecmanović može do samog vrha!

Najboljeg juniora sveta Miomir Kecmanović američki mediji najavljuju kao potencijalnu veliku zvezdu svetskog tenisa.


Dvostruki uzastopni pobednik Oranž Boula, počeće svoju profesionalnu karijeru u 2017. godini. Teniska nada iz Srbije igraće fjučerse na Floridi kako bi stekao što bolji renking. Ukoliko bude napredovao prema planu, postoji mogućnost da uskoro zaigra i na čelendžer turnirima, a nada se da bi mogao da zaigra i na nekoliko ATP turnira ako dobije pozivnice organizatora.

Moj glavni cilj u narednoj godini biće da osvojim Fjučers i da se plasiram među 300 igrača na ATP listi. Mislim da je to realno. Ako budem igrao kao u drugoj polovini godine, možda uspem i više od toga, rekao je Kecmanović za ESPN.

Američki mediji ga porede sa Aleksandrom Zverevim i Tejlorom Fricom, koji su bili najbolji juniori sveta, a već sada se smatraju ozbiljnim igračima na ATP turu.

Ti momci igraju sjajno i teško je napraviti to što su oni postigli. Ali, svako ima svoj put. Ja samo razmišljam o narednoj godini, pokušaću da dam sve od sebe, da igram bez pritiska, pa ćemo videti dokle ću dogurati.

Kecmanović, koji trenutno živi i trenira na Floridi, dodao je da se divi svom zemljaku Novaku Đokoviću.

Volim kako igra Novak. Sviđa mi se njegov stil. Divim se njegovoj mentalnoj snazi. Kada je sve protiv njega on pronađe dodatnu dozu energije i dokazuje da je najbolji, dodao je mladi teniser.
 

Komentari
Advertisements