Zvezda doputovala u Kaunas: Biće teško, jer Žalgiris nam ne leži

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Kaunas gde ih u petak protiv Žalgirisa očekuje novo evroligaško iskušenje. 

Crveno-beli su na put krenuli kompletni, pojačani novim igračem Dionom Tompsonom i svesni da će morati da odigraju vrlo dobru utakmicu ukoliko žele povoljan rezultat.

– Počeli smo 2017.godinu na pravi način, stigao nam je i novi igrač, sada nas čeka to gostovanje u Kaunasu gde očekujemo vrlo tešku utakmicu. Košarkaši Žalgirisa su nas pobedili u Beogradu i nadigrali, možda nam i ne leže kao ekipa ali spremićemo se i idemo da pokušamo da dobijemo. Dugo su zajedno, poznaju se, vrlo su uigrani, precizni i tačni u svojoj igri i tačno se zna ko šta radi u tom timu. Jasno je da ćemo morati da odigramo dobar meč, ukoliko želimo da zabeležimo povoljan rezultat u Kaunasu, izjavio je Marko Gudurić, a prenosi klupski sajt.

Slično razmišlja i Nemanja Dangubić. 

– Još jedan naporan put i teško gostovanje je pred nama, ali ne želimo da potenciramo to, spremali smo se za ovo. Žalgiris nam očigledno ne odgovara, vrlo su kvalitetni kao tim, čvrsti, disciplinovani, očekuje nas težak posao na njihovom terenu. Vrlo su precizni u svojoj igri, imaju timske igrače, igraju timsku odbranu i imaju dobrog trenera koji je sve to složio. Moramo da odigramo kvalitetnu utakmicu, da kontrolišemo skok koji nam je zadavao dosta problema u prvom meču, da zaustavimo njihove šutere, i sve ukupno gledano, mora dosta toga da se uradi da bi došli do pobede tamo u Kaunasu, rekao je Dangubić.

Komentari