Anđelković: Nema igrača kome ne odgovara Božovićev sistem rada

Levi bek Crvene zvezde, Dušan Anđelković, bio je jedan od najboljih pojedinaca šampiona Srbije u jesenjem delu sezone. 

Iskusni defanzivac rekao je za klupski sajt da se on i njegovi saigrači u Sloveniji osećaju kao domaćini, a posebno je pohvalio treninge Miodraga Božovića.

– Treniramo i pripremamo se na uobičajen način. Ovde se ništa nije promenilo u odnosu na ranije, uslovi su i dalje odlični. Mi smo navikli na rad sa loptom i za nas je to uobičajeno, pa treniramo sa loptom koliko nam to vetar dozvoljava. I u Rusiji se radilo jako, ali to uvek zavisi od trenera. Kod Miodraga Božovića je jako specifično i mislim da ne postoji igrač kojem takav sistem ne odgovara. Intenzitet treninga je veoma jak, samo što se radi i sa loptom, što mi svi volimo, rekao je Anđelković.

Anđelković je u prvom delu sezone postigao nekoliko važnih golova za crveno-bele.

– U Crvenoj zvezdi ranije nisam imao neki golgeterski učinak, kao ni u Rusiji. Što se tiče asistencija, bilo ih je i u Rusiji i u Zvezdi u prvom mandatu. Izuzetno sam srećan zbog golova koje sam postigao, naravno da mi mnogo znače, pogotovo jer su neki doprineli osvajanju bodova. Zadovoljan sam, ali to je prošlost, sada sam posvećen pripremama, dodao je levi bek.

Silom prilika, nakon povrede Aleksandra Lukovića, on je preuzeo ulogu izvođača prekida. 

– Aleksandar odlično izvodi slobodne udarce i penale, moraćemo sada da ostanemo i posle treninga da utvrdimo ko je bolji. Šalim se, Aleksandar je odličan izvođač, to je i pokazao, mislim da je promašio samo penal protiv ČSK-a, ali je posle toga dao strašan gol iz slobodnog udarca. Videćemo, možda će i neko treći izvoditi, zaključio je Anđelković.

Komentari