Nikolić: Igrali smo dosta kvalitetno, ovo je tek početak

Partizan je nadigrao Kopar na pripremnom meču u Sloveniji.


Crno-beli su odigrali maestralno u prvih 45 minuta i deklasirali šestoplasirani tim slovenačkog šampionata rezultatom 4:0.

Strateg Partizana Marko Nikolić istakao je da su njegovi puleni pružili dobru partiju, ali da ih tek očekuje rad i borba za mesto u timu.

– Igrali smo dosta kvalitetno. Lopta je bila u našim nogama. Potpuno smo kontrolisali utakmicu, ali… Dosta sa komplimentima. Ovo je tek početak. Tek će doći faza umora i konačna selekcija igrača. Idemo dalje. Nas mesecima krasi disciplina u igri. Posledica toga je da protivnik nema šanse. Dosta dobro je ovo izgledalo za ranu fazu priprema. Često se desi da u ovom periodu dođe dobar dan, ali i eventualna kriza nije katastrofa, rekao je Nikolić, a preneo Mozzart sport.

Uroš Đurđević se tri puta upisao u strelce na ovom meču, dok Leandro Tavamba pokazuje kvalitet, ali mu je potrebno vreme da se prilagodi saigračima.

Njegovi golovi su plod dobre igre tima i poštovanja našeg modela igre. Svakom pogotku su prethodile lepe asistencije saigrača. Uroš je specifičan napadač, živi od golova. Kad ga ne postigne ljut je na sebe i na ceo svet. Ta glad za golovima je ogroman Đurđevićev kvalitet. Dobro ga poznajem i sad sam siguran da je miran naredne utakmice. O Tavambi – polako. Tek bi trebalo da pokaže da je kvalitet. Svi vidimo da zna da igra, dobar je na lopti, ali mu predstoji uklapanje sa saigračima. Sa njim strpljivo, dodao je trener Partizana.
 

Komentari
Advertisements