Terzić: UEFA nas pohvalila, želim Partizanu da im usvoje žalbu [VIDEO]

Crvena zvezda se prolećni deo sezone priprema u Sloveniji, a sa fudbalerima i stručnim štabom u Kopru se nalazi i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.


Terzić je govorio o aktuelnom terenutku u klubu, mogućim pojačanjima, ali i finansijskoj situaciji.

Generalni direktor Zvezde je izrazio zadovoljstvo što je dug smanjen i što revizor angažovan od strane UEFA  ima pozitivno mišljenje o poslovanju kluba.

Pre par dana smo dobili izveštaje od nezavisnog revizora kojeg je angažovala UEFA, i mogu da izrazim zadovoljstvo onim što smo videli u pisanom izveštaju. Očekujemo i zvaničan stav komisije UEFA, do tada ne bih ulazio u detalje. Ali, Zvezda svoji sve bolje sa svojim finansijskim knjigama, daleko od toga da smo sve probleme rešili, predstoji nam mukotrpan posao i znamo šta treba da učinimo. Pre dve godine Crvena zvezda je bila dužna 52 miliona evra, od toga je 14 milina bila suma zbog koje je UEFA Zvezdi oduzela licencu. Oni su zainteresovani za obaveze prema sadašnjim i bivšim igračima, zaposlenima, klubovima, kao i poreskoj upravi. Danas jesmo smanjili dug na ispod 40 miliona, ali značajnije je da je promenjena struktura duga. U ovom momentu, taj dug koji je bio 14 miliona je sveden na najmanju moguću meru. UEFA monitoring je nešto čemu smo podložni svaka tri meseca i tada moramo slati jasne dokaze svog poslovanja. Nikada u poslednjih 10 godina nismo bolje stajali finansijski, UEFA nas je pohvalila što smo dve godine zaredom poslovali pozitivno, rekao je Terzić, a preneo sajt kluba.

Terzić se osvrnuo i na situaciju u Partizanu i naglasio da komšijama želi da im Sud u Lozani prihvati žalbu na suspenziju UEFA.

Daleko od toga da želim Partizanu nešto loše, ja se iskreno nadam da će na arbitraži u Lozani njihova žalba biti usvojena i da će Partizan imati pravo da igra UEFA takmičenja. Međutim, ja sam prokomentarisao drugu stvar. Partizan nije izgubio licencu kao Zvezda 2014. zbog velikih finansijskih problema i dugova, već je nespretnim tumačenjem svojih obaveza i popunjavanjem dokumentacije koja je poslata u UEFA Partizan izgubio licencu. To su njihove reči, ne moje. Ne vidim zašto se ljute na mene. U tom vakuumu kada je UEFA vršila popis, nisu imali potpis koji im je bio neophodan, dodao je Zvezdin direktor.

Pogledajte kompletan intervju sa Zvezdanom Terzićem.


 

Komentari
Advertisements