Kanga: Važno mi je bilo da dam gol u derbiju, zauvek ću pamtiti ambijent

Crvena zvezda i Partizan podelili su bodove u 153. večitoj fudbalskoj priči, koja nije opravdala očekivanja javnosti.


Strelac jedinog gola za crveno-bele bio je Gelor Kanga. Fudbaler iz Gabona istakao je da mu pogodak veoma znači na psihološkom planu.

Jako mi je bilo važno da postignem gol na današnjoj utakmici jer znam koliku težinu nosi večiti derbi i koliko znači navijačima. Veliku zahvalnost dugujem i treneru Božoviću zato što veruje u mene i pruža mi šansu da dokažem svoj kvalitet. Jako dugo se znamo, još od perioda kada sam igrao u Rusiji tako da znam šta očekuje od mene, rekao je Kanga za klupski sajt.

Kreativni vezista smatra da je Zvezda bila dominantniji protivnik na ovom susretu, ali da je odluka da se čuva rezultat u finišu bila pogrešna.

Imali smo pobedu u rukama i bili sigurni da je nećemo ispustiti. Bilo je važno da na vreme postignemo gol, što smo i uradili. Dobro smo igrali i bili dominantniji rival tokom većeg dela utakmice, ali to je fudbal, jedna sitnica u korist rivala može da presudi. U poslednjih desetak minuta, iako smo vodili 1:0, trebalo je više da napadamo i da se trudimo da postignemo još jedan gol. Napad je u takvoj situaciji najbolje rešenje.

Fudbaler iz Gabona zahvalio se navijačima na podršci i siguran je da će im crveno-beli u nastavku sezone uzvratiti dobrim igrama.

Naši navijači su napravili fenomenalnu atmosferu i bez sumnje su bili naš vetar u leđa svih 90 minuta. Ovaj ambijent ću zauvek pamtiti. Žao mi je što im za rođendan nismo poklonili pobedu, ali siguran sam da ćemo se odužiti već u narednoj utakmici, dodao je Kanga.
 
 

Komentari