Radonjić: Potrebno nam je malo realnosti, ali nisam siguran da to može da dopre do nas

Trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić, rekao je posle pobede nad Uniksom da je oduševljen sezonom u Evroligi, iako još uvek nije obezbeđen plasman u plej-of uprkos velikom broju pobeda. 

– Smatralo se da ogromnih 14 pobeda donosi plej-of ili neverovatnih 15 siguran plasman, ali tu smo gde smo, imamo mnogo razloga za zadovoljstvo. Imamo još jedan meč, ali ne bih dalje elaborirao, jer nas pre toga čeka najvažnija utakmica do sada. Odigrali smo dosta dobar meč, standardno dobru odbranu, bili smo raspoloženi u napadu. Osim problema sa skokom, manje-više sve drugo smo dobro uradili i uspeli da savladamo jedan dobar Uniks prilično ubedljivo. Sada nam predstoji fokus na Budućnost, rekao je Radonjić.

Radonjić je prokomentarisao ponekad nerealna očekivanja navijača i poređenja sa periodom kada je Crvena zvezda igrala najbolju košarku. 

– Određeni periodi u kojima nismo došli do odgovarajućeg ritma rezultat su grešaka koje su bile proizvod našeg načina igre u tim trenucima i time smo davali rivalu mogućnost da igra i iskoristi te naše greške. Kad smo sve uprostili i kad je sve počelo da se razvija na planirani način sve je bilo drugačije. Postoji navika iz ove sezone da se ono što smo pokazivali u jednom periodu kad smo bili najbolji, samo čeka da to ponovo iskoči iz nas. Ali ovo više nije isti tim, međutim uvek će dati sve od sebe da odradi posao do kraja. Potrebno je malo realnosti, ali nisam siguran da to može da dopre do nas. Ja to sve razumem u principu, ali moram da stanem u odbranu svojih igrača koji ginu na svakoj utakmici, dodao je Radonjić.

Komentari