Odbojkaški savez Srbije već počeo pripreme za Olimpijske igre 2020.

Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, primili su danas delegaciju Grada Hofua u prostorijama Odbojkašog saveza Srbije. Masato Macuura, gradonačelnik Hofua, predvodio je delegaciju grada u kojoj su bili ugledni funkcioneri gradske vlade i skupštine. 


Prijemu su prisustvovali Tadaši Nagai, nekadašnji ambasador Japana u Srbiji, počasni građanin Beograda, nosilac ordena jugoslovenske zvezde II stepena i dobitnik “Zlatne plakete OSS” i predsednik Društva Japan – Srbija i Jukina Gonda, drugi sekretar ambasade Japana u Srbiji.

U srdačnom razgovoru, predsednik OSS i gradonačelnik Hofua su se prisetili gostovanja odbojkaških reprezentacija Srbije na takmičenjima u Japanu.

Masato Macuura, gradonačelnik Hofua, potvrdio je spremnost grada da uoči Olimpijskih igara 2020. ugositi žensku i mušku seniorsku reprezentaciju Srbije, uz odobrenje i podršku Vlade Japana.

Gradonačelnik Hofua se intesersovao za potrebe odbojkaških reprezentacija Srbije prilikom gostovanja u Hofuu i pozvao čelnike OSS da posete Hofu i sami odaberu smeštajne kapacitete, kao i potrebne dvorane za treninge.

Zoran Gajić, predsednik OSS, zahvalio se na gostoprimstvu i predložio gradonačelniku Macuuri da naredne godine ženska i muška kadetska reprezentacija grada Hofua budu gosti Odbojkaškog saveza Srbije i učesnici tradicionalnog “Majskog turnira”, turnira gradskih omladinskih reprezentacija, koji se održava u Beogradu.

Na inicijativu Tadašija Nagaija, nekadašnjeg ambasadora Japana u Srbiji, grad Hofu će ugostiti i snositi sve troškove priprema ženske i muške seniorske reprezentacije Srbije za Olimpijske igre 2020, koje će se održati u Tokiju.

Hofu se nalazi na jugu Japana u prefekturi Jamaguči, rodnom kraju Tadašija Nagaija, a informacija je u aprilu prošle godine potvrđena pismom Masata Macuure, gradonačelnika Hofua, koji je izrazio svoje veliko zadovoljstvo i želju da Hofu bude domaćin najboljim odbojkašicama i odbojkašima Srbije uoči jubilarnih, XXX Olimpijskih igara 2020, koje će se drugi put u istoriji održati u Tokiju. Prve Olimpijske igre u Tokiju održane su 1964. godine i to su bile prve Igre na kojima se igrala odbojka u obe konkurencije.

Odbojkaški savez Srbije je postao prvi Savez u našoj zemlji koji je već obezbedio pripreme za obe reprezentacije za Olimpijske igre 2020.

Komentari