Iliev: Kruna rada i obaveza da budemo sve jači i jači

Partizan je nadigrao Crvenu zvezdu u 154. večitom derbiju, a pečat pobedi na stadionu "Rajko Mitić" dali su stranci Leonardo i Leandre Tavamba.


Ivica Iliev istakao je za agenciju Beta, da se oseća ponosnim i da je sinoćna pobeda nad najvećim rivalom kruna njegov rada na funkciji sportskog direktora kluba iz Humske.

Stvarno ovo doživljavam kao veliki uspeh, kao krunu rada, ali, s druge strane, i obavezu da bude još bolje i da tu viziju koju imamo uspemo da sprovedemo u narednom prelaznom roku i da Partizan na svakih šest meseci bude sve jači i jači. Od mog dolaska sam imao čistu, jasnu sliku, i video ono šta treba da bude, šta se dešava i šta će se dešavati. Ovo za mene nije neko iznenadjenje. Kaže se da je lako biti general posle bitke, ali ovim se dobija na vrednosti, kvalitetu i poštovanju. Svi te u startu gledaju kao ludaka, ekscentrika i nazivaju te svim mogućim pogrdnim imenima, ali kada imaš ideju i ljubav prema klubu kakvu ja imam, ništa te ne pogadja, već te čini još jačim i daje dodatnu energiju da to što radiš je pravo, rekao je Iliev za agenciju Beta.

Iliev je naglasio da su fudbaleri iz inostranstva pažljivo birani i da prave razliku u ekipi.

Sigurno je sada lakše, jer sve što smo doveli je toliko superiorno kada govorim o strancima, jer oni su ti koji treba da nose ekipu. Zato su i najplaćeniji i zato se dovode. Bio sam stranac 10 godina i znam šta se očekuje od stranca. Ako pogledamo konkretno derbije, posle svakoga se pričalo u superlativu o Partizanovim strancima.

Sportski direktor Partizana je dodao da ekipa igra napadački i efikasno, da se jasno vidi rukopis trenera Marka Nikolića i da očekuje dobre rezultate u Evropi na leto.

Partizan je igrao kako treba da igra, i kako igra pod Markom. Kada Partizan igra svoju igru niko ne može da nam parira. Nemam šta mnogo da pričam o Marku, svi znaju kakav je trener. Ja sam pokazao šta mislim o njemu samim tim što sam ga doveo u Partizan. Ja ga poštujem i cenim, a on stalno potvrdjuje svoj kvalitet. Zato jedva čekam Evropu, on je taj koji to zna da vodi, dodao je Ivica Iliev.
 

Komentari