Dejan Stanković: Srbija na dobrom putu

Fudbalska reprezentacija Srbije nakon polovine mečeva u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji u 2018. godine zauzima prvu poziciju u grupi D sa 11 bodova.


Rekorder po broju nastupa za naš nacionalni tim Dejan Stanković istakao je da "orlovi" deluju kao tim i da imaju dobre šanse da se nađu na završnoj smotri u Rusiji.

Srbija je na dobrom putu da se plasira na Svetsko prvenstvo. To je najbolji dokaz kvaliteta igrača poput Ivanovića, Tadića, Matića, Kolarova i ostalih. Pratio sam njihove klupske karijere i mislim da su to zaslužili. Sa druge strane, Srbija igra kao pravi tim i samo tako može da se nađe u Rusiji, rekao je Stanković za TV Omnisport, a prenele su Novosti.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera se osvrnuo na situaciju u domaćem fudbalu.

Srbija je zemlja talentovanih sportista i fudbalera, deca vole da se bave njime. Savez je sada smanjio broj stranaca u Superligi, što znači da će domaći igrači imati prednost. Materijalni status je jako bitan i to je razlog zašto mladi igrači iz Srbije napuštaju zemlju prerano. Teško je tome stati na put jer je tržište otvoreno za sve. Klubovi kao što je Crvena zvezda moraju finansijski stabilni da budu i da zadrže talente što više godina.
 

Komentari
Advertisements