Fjuri: Pobediću Džošuu jednom rukom

Bivši bokserski šampion Tajson Fjuri podgrejao je atmosferu posle istorijske pobede Entonija Džošue nad Vladimirom Kličkom, izjavom da bi mogao tući zemljaka Džošuu jednom rukom!

Britanski bokser izjavio je da je siguran da bi mogao da pobedi svetskog šampoiona u teškoj kategoriji, Entonija Džošuu bez pripremne borbe i to boksujući "jednom rukom vezanom iza leđa".

Inače, Džošua je u subotu ujedinio titule u IBF, WBA i IBO verziji, pošto je nokautom u 11. rundi pobedio Vladimira Klička. Odmah po završetku te borbe, Džošuaa je izazvao Tajsona Fjurija, što je ovaj prihvatio.

Pre nego što je nadmeno izjavio da će pobediti novog svetskog prvaka, Fjuri, koji se nalazi u svom trening kampu u španskoj Marbelji, čestitao je zemljaku.

– Bila je to izvanredna borba, veoma zabavna i navijao sam da ga Entoni razbije. Pitam se šta bi ljudi danas pričali da ga je Kličko pobedio u šestoj rundi. Vrištao sam, čupao sam kosu, ono malo što mi je ostalo, pošto sam bio zabrinut da će nas koštati milione. Entoni je pokazao mnogo u toj borbi, da može da padne i vrati se, pokazao je ono od čega su šampioni stvoreni, da može da se oporavi od velikih udaraca, rekao je Fjuri i istakao da će rado boksovati protiv Džošue.

– Postoji samo jedna borba, najveća na svetu i to svi znaju. To je meč teškaša, između mene i Džošue. Samo jednu borbu svet želi da vidi i ovde sam. Ja sam linearni šampion, još sam broj jedan na svetu i to svi znaju. Svi smo videli u kakvoj je situaciji bio protiv Klička, ali Kličko nije mogao mene ni da udari, dodao je Tajson Fjuri.

Inače Fjuri nije boksovao od novembra 2015. godine, kada je jednoglasnom odlukom žirija pobedio Klička i posato svetski šampion u teškoj kategoriji u verzijama WBA, WBO, IBF, IBO. Najavljivani revanš je dva puta odlagan, pa su pojasevi ostali upražnjeni. Fjuri je u tom periodu bolovao od depresije, a priznao je da je uzimao kokain, pa mu je bokserska licenca oduzeta.

Odbor za kontrolu britanskog boksa mogao bi uskoro da Tajsonu Fjuriju vrati licencu.

– Ne treba mi ni zagrevanje ako Džošua hoće borbu. Bio sam van ringa isto koliko i Kličko, ali čovek ima 41 godinu, a ja 28. Čestitam Ej Džeju što je prošao situaciju na život i smrt protiv starog čovjeka, svaka čast. Ali, budimo realni, ja sam najbolji u diviziji. Uvek može biti samo jedan teškaš, posebno u našem delu sveta, a to sam ja, naveo je, pun samopouzdanja, Fjuri.

Komentari