Pepe Imaz: Kad širiš ljubav, ne znači da želiš da izgubiš

Španac Pepe Imaz je, uz Marka Đokovića, trenutno jedini član stručnog štaba Novaka Đokovića.


Kontroverzni teniski trener, koga mnogi nazivaju guruom, a koga Đokovićevi navijači smatraju krivim za drastičan pad forme nekada najboljeg igrača na svetu, za španske medije je govorio o svom pristupu tenisu i odnosu sa srpskim teniserom.

– Četiri godine se znamo, ja učim od njega, ali i on uči od mene. Ja od njega upijam iskustvo koje je stekao kao vrhunski teniser, a prenosim mu moje shvatanje života. Za mene su ljubav i poštovanje osnovne emocije, nešto što svakog čoveka čini boljim. Ljubav je jedino osećanje koje se uklapa u sve sfere života, poštovanje prema drugim ljudima je nešto što širi ljubav. Profesionalni sportista je osoba kao i svaka druga, ali to ne znači da će sportista koji širi ljubav i poštovanje dozvoliti drugome da ga pobedi. Kad nekog voliš, ne znači da želiš da bude bolji od tebe, rekao je Imaz. 

U Đokovićevom životu teniskog profesionalca ništa se nije promenilo, tvrdi Imaz.

– Radimo isto što smo radili četiri godine, a Novak je bio najbolji u tom periodu. On je uvek imao želju i nameru da bude najbolji. Bilo je promena u štabu, otišao je Boris Beker, veoma važna figura u njegovoj karijeri. Novak je prihvatio koncept zagrljaja, ljubavi i Pepea Imaza. Što se tiče budućnosti, ništa se nije promenilo. Postoje periodi u kojima ne ide sve kako je neko zamislio, a Novak radi da ih prevaziđe. Trenira i želi da pobeđuje, rekao je Imaz.

Komentari