Karadžić: Sve ide po planu

Sreda, slobodno prepodne, bilo je prava prilika za posetu i druženje predstavnika medija sa ženskom košarkaškom reprezentacijom Srbije, koja se na Zlatiboru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Češkoj (16-25. jun 2017).


Lepo raspoložene, kao i uvek nasmejane, evropske šampionke su ugostile novinare i strpljivo odgovarale na sva pitanja… Atmosfera je sjajna, a da je odabrano pravo mesto za pripreme potvrđuju reči selektora Stevana Karadžića.

– Reprezentacija se tradicionalno okuplja na Zlatiboru. Imamo odlične uslove u hotelu „Olimp“, dvorana nam je na raspolaganju, čak nas i vreme dobro služi jer nije ni previše topolo, ni previše hladno. Svima nam prija boravak ovde, a posebno igračicama koje su nedavno završile sezonu i bilo im je nepohodno da se fizički i psihički osveže.

Sinoć je reprezentacija odigrala i prvu prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore, u kojoj je Srbija ubedljivo slavila – 72:40. Ovaj meč su preskočile Ana Dabović i Sonja Petrović koje još rade po posebnom režimu, kao i Maja Škorić zbog manjih problema sa leđima, ali je već danas normalno trenirala.


– Uradili smo sve što smo planirali, imali smo i prvu proveru protiv Crne Gore na kojoj smo probali da uradimo sve ovo što smo vežbali na treninzima. Za sada smo se više bazirali na fizičkoj pripremi, imamo i nove igračice, pa sam iskoristio priliku da se upoznam sa njima i njihovim individualnim kvalitetima. Za sada sve ide dobro… Prvi utisci su pozitivni, sve devojke se trude da ispune ono što tražim od njih. Atmosfera je dobra, igračice su angažovane na treningu i to je u ovom trenutku najvažnije. U ponedeljak nam se priključila i Nevena Jovanović, sada je na okupu svih 16 devojaka koje sam pozvao, a očekujem da će od ponedeljka u Beogradu sa ekipom početi da rade i Ana i Sonja – zaključio je selektor Stevan Karadžić.

Komentari
Advertisements