Mamić otkrio koje je srpske igrače želeo u Dinamu

Alfa i omega zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić izaziva pažnju javnosti gde god da se pojavi.


Poznato je da prvi čovek modrih simpatiše veliki broj fudbalera Iz Srbije. U razgovoru za TV Arena sport, Mamić je istakao da je čak i slao ponude za neke od fudbalera iz naše zemlje.

Zbog Ljajića sam se čak našao i sa njegovim ocem u Zagrebu, kao i sa njegovim agentom Furtulom, čuvenim golmanom Partizana, a sada agentom. Tada je još bio maloletan kad smo počeli razgovore i sa svojim saradnicima sam išao u Beograd da ga gledamo, ali on se povredio i nije igrao na toj utakmici kada smo bili tamo. Dalje, za Andriju Živkovića sam ponudio pet miliona evra pre nego što je igrao u Partizanu i otklonio je ponudu. Njegovi agenti su rekli da nisu zainteresovani i nije tu samo Partizan odlučivao, rekao je Mamić za TV Arena sport.

Bez obzira na stavove navijača u Hrvatskoj, Mamić smatra da bi Dinamo bio još jači klub kada bi za njega igrali srpski fudbaleri.

Nemam kompleks i mislim da je ozbiljan problem za razvoj Dinama to što srpski igrači ovde ne dolaze da igraju, jer bi bilo puno bolje da najbolji igrači Srbije dođu najpre u Dinamo, a onda da idu van. Nadam se da će se to promeniti, jer što bi odlazili u inostrane klubove, a ne u Dinamo, ako se želje i ambicije poklapaju.

Mamić žali što nije zaživela ideja o Regionalnoj ligi, ali da je stav UEFA jasan.

Pre 15 godina sam bio najčešći zagovornik regionalne lige, jer je to nalagao razum i to su nalagali argumenti. Da se to desilo pre 15 godina ili pre 10, onda bi sigurno danas bila bolja situacija u našim ligama i uopšte na fudbalskom prostoru bivše Jugoslavije. Sada nisam popustio u tom ubeđenju, ali to više ne dolazi u obzir, jer to ne žele UEFA, ni nacionalni savezi određenih država nastalih raspadom Jugoslavije. Zašto bih ja nešto gurao protiv vetra? Svi smo taoci radikalnih pojedinaca koji reketare svoje klubove i koji ne razmišljaju. Danas kada nudite normalne argumente i vizije onda kažu da niste normalni, a onaj ko žešće udari – taj diktira tempo. Regionalna liga je takmičenje u Ligi Evrope, Ligi šampiona i tome moramo da težimo, kao i podizanju regularnosti takmičenja na svim nivoima, podizanju fer pleja, infrastrukture i tu tražiti prostor za napredak, dodao je Zdravko Mamić.
 

Komentari