Izabrano troje potpredsednika Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije

U olimpijskoj kući danas je održana prva konstitutivna sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije u ciklusu Tokio 2020, kojom je predsedavao Božidar Maljković, a na kojoj je izabrano troje potpredsednika Izvršnog odbora u novom sazivu – Milica Mandić, Žarko Zečević i Bogdan Obradović. 


– Mi ovde nismo predstavnici sportova iz kojih dolazimo već članovi najvišeg tela koje ima zadatak da se bavi unapređenjem vrhunskog sporta u našoj zemlji. Uveren sam da ćemo svi zajedno raditi na razvoju vrhunskog sporta u Srbiji, a na taj način, naravno, razvijati i svoj sport. Molim vas da to svi uvek imamo na umu, rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, u obraćanju članovima Izvršnog odbora. 

Na održanoj sednici Izvršni odbor je izabrao predsednike komisija Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije. Na čelu Komisije za programska pitanja biće Dragan Jović, najuspešniji trener u poslednja dva olimpijska ciklusa, a Komisije za finansijsko-materijalna pitanja potpredsednik OKS Žarko Zečević.


Predsednik Statutarno-pravne komisije biće Dejan Simić, a Zdravstvene Prof. dr Dragan Radovanović, koji su ove funkcije obavljali i u prethodnom olimpijskom ciklusu. Predsednik Komisije za međunarodnu sportsku saradnju biće Ivan Mrkić, Komisiju "Žene i sport" vodiće Milena Reljin-Tatić, a Komisiju "Olimpijske vrednosti" Nataša Janković, direktorka Fonda sporta i olimpizma.

U ovom olimpijskom ciklusu, radu Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta pomagaće još jedna komisija koja će se baviti razvojem sportske infrastrukture, a na njenom čelu biće Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije.  


Na prvoj konstitutivnoj sednici imenovan je i Savet za razvoj olimpijskog sporta, stalno radno telo Olimpijskog komiteta Srbije, kome se u manadat stavlja kreiranje strategije za razvoj olimpijskog sporta, a na čijem čelu će biti Ivan Todorov.

Članovi ovog saveta biće Zoran Gajić, član Izvršnog odbora OKS i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Božidar Đurković, predsednik Rukometnog saveza Srbije, Nebojša Ilić, dugogodišnji trener u veslanju, Prof. dr Vladimir Koprivica sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Jasna Šekarić, sedmostruka učesnica Olimpijskih igara i osvajač pet olimpijskih medalja u streljaštvu. 


Prethodnog dana u Olimpijskom komitetu Srbije konstituisana je i Sportska komisija OKS koju će u novom sazivu predvoditi Ivan Miljković, proslavljeni odbojkaš i prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije. 

Na održanoj sednici usvojena je i konačna brojčana prijava za predstojeći Evropski olimpijski festival mladih koji će se od 23. do 29. jula održati u mađarskom Đeru. Nakon plasmana ženske odbojkaške reprezentacije Tim Srbije na XIV EYOF-u brojaće 46 sportista u ukupno 8 sportova. 

Komentari
Advertisements