Vojvodina predstavila Vanića: Ružomberok prioritet

FK Vojvodina je na konferenciji za medije predstavila novog šefa stručnog štaba Nenada Vanića.
 

Doskorašnji strateg Metalca iz Gornjeg Milanovca je na klupi crveno-belih iz Novog Sada nasledio Radoslava Bataka. U Vanićevom stručnom štabu ostali su Milan Belić i trener golmana Dragan Leskovac, a novo ime je pomoćni trener Branko Davidović.
 
Vanić je istakao da mu je velika čast što je preuzeo veliki klub i da su sve misli usresređene na revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv slovačkog Ružomberoka.
 
Nije fraza ukoliko kažem da mi je veliko zadovoljstvo što sam postao trener Vojvodine. Svako ko počne da se bavi trenerskim poslom, u glavi ima viziju da jednog dana postane trener velikog kluba i meni se ta želja ostvarila. Očekujem da će se kockice složiti po pitanju ostvarenja ciljeva i da ćemo sarađivati dugo i uspešno, a sa svoje strane obećavam naporan rad i maksimalnu posvećenost klubu. Ne bih se osvrtao na ono što je prethodilo mom dolasku, jer takve stvari se dešavaju i mi moramo da se okrenemo onome što dolazi, a to je utakmica protiv Ružomberoka. To nije meč od kojeg nam zavisi život, ali u ovom trenutku je najbitniji, rekao je Vanić, a preneo klupski sajt.
 
Vojvodina je u prvom meču protiv Ružomberoka ostvarila minimalnu pobedu rezultatom 2:1.

Imamo rezultat u našu korist i to ne bismo smeli da ispustimo. Naša taktika u revanšu neće biti samo da ne primimo gol, već ćemo pokušati da se predstavimo u što boljem svetlu i nastojati da ostvarimo i ubedljiviju pobedu nego u Novom Sadu. Samo ukoliko budemo disciplinovani i odgovorni u igri, zadovoljiće me i nerešen rezultat, sa kojim bismo takođe prošli dalje, kazao je Vanić.

Novi šef stručnog štaba Vojvodine svestan je težine zadatka koji je pred njim. Ekipa će se boriti za vrh tabele, a on nije imao prilike za tako nešto u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Ipak, Vanić je naglasio da insistira na napadačkom fudbalu i pored toga što je trenirao ekipe koje se bore za opstanak.

To jeste tačno, ali u mojoj filozofiji, uvek sam težio da čak i sa takvim ekipama, koje su relativno slabije od konkurencije, igram što više napadački, između ostalog i kako bih pripremao sebe za priliku da jednog dana vodim tim koji će u kontinuitetu morati da ide na pobede. Vreme će pokazati, ali nadam se da je sada šansa da to i dokažem. Vojvodina svaki put govori da će se boriti za titulu, ali verujem da ekipa ima dovoljno kvaliteta i želje da ove sezone zaista konkuriše za oba domaća trofeja i što duži ostanak u Evropi, dodao je Nenad Vanić.
 
 
 

Komentari