Mlada reprezentacija Srbije na prestižnom turniru u Turskoj

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1997. godine i mlađi, otputovala je u Istanbul gde će od 4. do 8. jula učestvovati na turniru "Turgut Atakol".


Izabranici selektora Vladimira Đokića brusiće formu u Turskoj pred početak Evropskog prvenstva, koje je na programu od 15. do 23. jula na Kritu.

Na turniru u Istanbulu pored Srbije U-20 učestvuju i selekcije Crne Gore, Rusije, Litvanije i Letonije.

Selektor Đokić odlučio se da na turnir "Turgut Atakol" povede 13 košarkaša: Stefan Đorđević (Crvena zvezda mts), Boriša Simanić (Crvena zvezda mts), Miloš Glišić (Vršac), Slobodan Jovanović (Partizan NIS), Vanja Marinković (Partizan MTS), Nikola Tanasković (Partizan NIS), Stefan Kenić (Smederevo 1953), Novak Musić (Mega Bemaks), Nemanja Kapetanović (Mega Bemaks), Stefan Peno (Barselona, Španija), Aleksa Stepanović (Spars, BIH), Luka Vasić (SAD) i Nikola Rakočević (SAD).

Imaćemo priliku da odigramo pet kvalitetnih utakmica na kojima ćemo pre svega želeti da vidimo gde se trenutno nalazimo u odnosu na rivale koji nas čekaju na EP. Bićemo u prilici da sagledamo koliko smo uradili u dosadašnjem delu priprema i na čemu treba da radimo do početka šampionata. Takođe, na turniru u Turskoj otklonićemo neke nedoumice oko konačnog sastava tima, rekao je pomoćni trener Srbije U-20 Nenad Čanak za sajt KSS.
 

Komentari