Manojlović: Na meni je da opravdam poverenje šefa dobrim odbranama

Filip Manojlović dobio je priliku od prvog minuta na golu Crvene zvezde u duelu prve runde kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Florijane sa Malte.


Mladi reprezentativac Srbije sačuvao je mrežu na tom susretu. Manojlović je istakao da je na takvim mečevima važno zadržati koncentraciju svih 90 minuta.

– Drago mi je što smo novu sezonu započeli pobedom bez primljenog gola. Ovakve utakmice znaju da budu najteže za golmane jer iako Florijana nije imala mnogo šansi, koncentracija je morala biti na nivou svih 90 minuta. Gol u gostima je u ovakvom takmičenju često veoma bitan, zato nije smeo da se desi nijedan trenutak nepažnje. Lepo je nakon pauze između dve sezone ponovo igrati pred našim navijačima, to vas uvek ponovo motiviše. Napravili smo dobar rezultat i na nama je da ga potvrdimo na Malti i plasiramo se u drugi krug, rekao je Manojlović za klupski sajt.

Zvezdin golman propustio je pripreme zbog obaveza na Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj, ali je jasno da strateg crveno-belih Vladan Milojević ozbiljno računa na njega u narednom periodu.

– Ja nisam prošao pripreme sa ekipom, došao je novi trener, a došli su i neki novi igrači ali mislim da sam se brzo uklopio ako se tako može reći. Od povratka sa Evropskog prvenstva i ja sam se pridružio radu uz novog trenera golmana. Pričali su mi da se na Zlatiboru odlično treniralo, a sad sam se i ja uverio u to. Šef mi je ukazao poverenje od prvog minuta nove sezone i na meni je kao i na ostatku ekipe da to opravdamo što boljim igrama, dodao je Manojlović.

Komentari