Savić: Uz nas, kandidati za medalje su Mađari, Hrvati, Italijani i Crnogorci

Vaterpolisti Srbije

Vaterpolisti Srbije u subotu putuju u Budimpeštu, gde će od ponedeljka braniti titulu prvaka sveta. Selektor Dejan Savić je istakao da reprezentativci nikada nisu imali kraće pripreme:

– Dobro smo se spremili, mada smo imali veliki problem zbog iscrpljenosti igrača koji su igrali na Fajnal siksu u Budimpešti. Imamo dobru grupu, ne smetaju mi jaki rivali kao što su Grčka i Španija koje poznajem. Glavni cilj nam je prvo mesto u grupi, a od četvrtfinala koje je nekad i najbitnije, počinje novo takmičenje. Sa nama su kandidati za medalju, Mađari, Hrvati, sve bolji Italijani i Crnogorci, a mislim da Amerikanci mogu nekog „da ugrizu“, rekao je Savić.

Kapiten Filip Filipović je govorio o nezadovoljstvu odnosom Saveza prema igračima, a ostali igrači su u razgovoru sa novinarima istakli da se na takmičenje ide bez pritiska, ali sa najvišim ciljevima.

– Kod nas uvek isto. Posle ovoliko uspeha red je da kažemo da i neki poraz treba da nauči da se doživi, ali o tome niko od nas ne razmišlja. Glavni rivali Mađarska, Hrvatska i Italija – rekao je Sava Ranđelović.

Dušan Mandić je već zaboravio na povredu.

– Mislim da će biti sve u redu. Naš adut je atmosfera, svi smo kao porodica i s nestrpljenjem čekamo takmičenje u kojem ne bežimo od uloge favorita.

Najnestrpljiviji su debitanti na Svetskim prvenstvima Viktor Rašović i Nemanja Ubović.

– Hoću da odigram najbolji vaterpolo u životu. Imam tremu, nervozan sam i voleo bih da počne sve vrlo brzo. Kvalitet ekipe je takav da mislim da sve zavisi od nas – rekao je Viktor Rašović.

Nemanja Ubović je dodao:

– Bio bih najsrećniji da sve počne još večeras. Izdržaću još dan-dva a posle od utakmice do utakmice.

Mića Aleksić na šampionat dolazi izuzetno raspoložen. Nedavno je dobio kćerkicu:

– Nemamo pritisak, ali verujem da ćemo, kao i uvek, učiniti sve da stignemo do što je moguće boljeg plasmana. Toliko toga smo osvojili, ali mislim da možemo i još.

Sa time se slaže i Stefan Mitrović:

– Imaćemo u grupi dve jake utakmice koje su nam bitne za prvo mesto u grupi. To bi nam omogućilo i tri dana odmora pred najvažniji susret na šampionatu. Pripreme su bile kratke, dosta smo se iscrpeli u Rusiji, ali mislim da će kada šampionat počne, sve biti kako treba. Ne obaziremo se na priče o nemanju pritiska. Onaj najveći pravimo mi sami sebi, i on je daleko veći od onih imperativa koje smo imali sa strane. Idemo na zlato a ako ne uspemo i medalja će biti sasvim dovoljna.

Srpska selekcija kreće sutra u osam ujutru sa platoa ispred bazena Banjica. Posle podne u 17.30 naši igrači će imati jedini trening na bazenu „Alfred Hajoš“ na kojem će se odigrati takmičenje.

Titulu prvaka sveta u Budimpešti će braniti: Duško Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović.

Komentari