Velika borba srpske šampionke: Nađa Higl teško bolesna

nađa higl

Nekadašnja svetska šampionka, Nađa Higl, potvrdila je da boluje od teške bolesti.

Pre osam godina Nađa Higl obradovala je naciju osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Rimu u disciplini 200 metara prsnim stilom, a danas je potvrdila da joj je dijagnostikovana neizlečiva bolest.

Higl je u opširnom pismu koje je objavila na svom sajtu opisala sve tegobe kroz koje je prolazila tokom dve trudnoće, kao i trenutke kroz koje sad prolazi, a mi vam prenosimo samo poslednji deo pisma.

– Dijagnostikovan mi je ulcerozni kolitis, bolest debelog creva. U prvi mah sam bila užasnuta što je to autoimuna bolest koja će me pratiti do kraja života. Počela sam sa terapijom i nadala se poboljšanju, ali nakon nekog vremena sam opet pala, jer nije bilo napretka.

Tek kada sam hospitalizovana na odeljenju za gastroenterologiju na Zvezdari počela sam da osećam boljitak. Moja borba i dalje traje, još uvek nisam ušla u remisiju, ali imam dva najlepša motiva za borbu.

Iako zbog bolesti nisam uspevala da se izborim sa dve male bebe, bila sam srećna što imam priliku da ozdravim i da ih gledam kako rastu. Zahvalna sam što je u pitanju bolest koja može da se kontroliše i sa kojom može normalno da se živi kada se uvede u stanje remisije.

Ja sam na putu ka tome i nadam se da ću uz pomoć biološke terapije doći do rezultata, napisala je srpska plivačica u otvorenom pismu.

Komentari
Advertisements