Ponos u KSS: Devojke su bacale magiju na parketu

košarkaški savez srbije, predrag danilović i ana joković

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je u nedelju srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Šopronu.

Medalja je mogla biti i sjajnija pošto su Srpkinje imale prenost u poslednjem minutu, ali je i ovo ogroman uspeh za srpsku košarku.

To je bio povod za održavanje konferencije za medije na kojoj je predsednik KS Srbije Predrag Danilović izjavio da je srećan zbog ove medalje.

Mnogo sam srećan, baš mi je drago, ovo je ogroman uspeh. Veliko hvala stručnom štabu, Ani Joković i njenoj ekipi. U ime Saveza i u moje ime, izrazio bih zahvalnost svima. Ova medalja će juniorkama ostati u najlepšem sećanju. Nadam se da ovo neće biti poslednje odličje, kako u njihovim karijerama, tako i za KSS, rekao je Danilović, a preneo sajt KS Srbije.

Potpredsednica za žensku košarku, Ana Joković, ponosna je na ovu medalju.

Bila sam sa ekipom u Šopronu, ali moram još jednom da čestitam zlatnim devojčicama, selektoru Milošu Pavloviću, kao i celom stručnom štabu na izvandrednom uspehu. Znate u kakvom stanju su nam klubovi, vode ih entuzijasti, okosnica ovog tima potiče iz Crvene zvezde i Radivoja Koraća. Zahvalnost ljudima koji vode te klubove… Zahvaljujući njima i nama, koji već dve godine pratimo ovu decu, došli smo do ovog rezultata. Uz to, dve igračice ove srebrne ekipe potiču iz Ženske košarkaške akademije Novog Sada, koju vode naše bivše reprezentativke. Imamo i devojčicu koja dolazi iz druge španske lige… Velika zahvalnost i našem poznatom treneru Draganu Raci, dve godine su trajali pregovori za Ivanu Racu, da je prebacimo u našu reprezantaciju, jer je igrala ranije za Kipar. U principu, ove devojčice su zlatne! Ono što mene najviše raduje je da je ova generacija, koja treba da bude putokaz narednim, pokazala kako treba da igraju sve naše ženske selekcije. Znate da je ovo treća godina za redom da ženska košarka osvaja medalju, dve seniorske i sad juniorska. One su gledale u Sonju, Jelenu, Anu, kako se igra… Trener je pokazao kakvu energiju i srčanost treba da doprinese. Preponosna sam, rekla je Ana Joković.

Selektor Miloš Pavlović dodao je da je stručni štab ubedio devojke da veruju u to što rade.

Mislim da su devojke bacale magiju, one su zaslužne za sve! Iznele su ogroman teret… Negde na početku priprema, ono što ja možda smatram i da je bilo ključno, jeste da smo uspeli da napravimo odličan spoj atmosfere u stručnom štabu i u timu. Uspeli smo da ih ubedimo da veruju u to što rade i da veruju u svoj kvalitet. To su pokazale u završnoj, nokaut fazi, kada je i bilo najpotrebnije. Sa velikom dozom energije bacale su se za svaku loptu po terenu i to nam se svima vratilo na najbolji način. Mislim da je stvarno fenomenalno ostaviti iza sebe jednu Francusku, Italiju, Španiju, zaista velimki uspeh na koji treba da budemo ponosni. Te selekcije su velesile. One zaslužuju sve pohvale vezane za taj uspeh, mi u stručnom štabu smo, ipak, samo servis i pomoć da dođu do ostvarenja ciljeva. One su to na najbolji mogući način i uradile, rekao je Pavlović.

Komentari