Kokeza najavio izgradnju Nacionalnog stadiona

Slaviša Kokeza

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza najavio je da će uskoro početi izgradnja Nacionalnog stadiona.

Kokeza je u razgovoru za Srpski Telegraf istakao da će radovi na izgradnji novog stadiona startovati u prvoj polovini naredne godine, a da bi kompletan projekat trebalo da bude završen do kraja 2020. godine.

Ono što bi moglo da se očekuje jeste možda nešto slično stadionu Espanjola, ali sa malo većim kapacitetom i brojem sedišta. Tako bismo mogli da dobijemo organizaciju velikih takmičenja poput finala Lige Evrope ili Lige šampiona, za koje morate da ispunite određene standarde. Očekujem da nam ljudi iz UEFA u narednih 15-20 dana pošalju projektante koji su pravili stadione širom Evrope i koji će nam pomoći da odredimo lokaciju. Plan je da izgradnja počne tokom 2018. i da Srbija dobije Nacionalni stadion krajem 2020. godine, rekao je Kokeza za Srpski Telegraf.

Prvi čovek FSS dodao je da će projektanti iz UEFA odrediti lokaciju za Nacionalni stadion.

Razmatramo više lokacija. Mogu samo jednu da otkrijem. To je Makiško polje, odnosno veliki prostor koji se pruža posle nadvožnjaka za Čukaričku padinu. Ipak, projektanti iz UEFA odrediće koja lokacija ispunjava standard, dodao je Slaviša Kokeza.

Komentari