FK Crvena zvezda: Dobrovoljnim davaocima krvi karte za Krasnodar

Crveno-bela krv akcija

FK Crvena zvezda organizuje tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi “Crveno-bela krv”.

Akcija će biti održana 22. i 23. avgusta u prostorijama Medija centra stadiona “Rajko Mitić”. Uprava beogradskog kluba je za navijače koji dobrovoljno daju krv spremila specijalnu nagradu, kartu za revanš utakmicu plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Krasnodara, koja je na programu u četvrtak 24. avgusta od 21 sat na stadionu “Rajko Mitić”.

A ovog puta dobrovoljni davaoci će dobiti posebnu nagradu, jer svako ko odluči da pomogne nekome i da krv, na poklon će dobiti ulaznicu za meč Crvena zvezda – Krasnodar koji se igra u četvrtak na našem stadionu.

Dobrovoljno davanje krvi u utorak i sredu biće moguće od 9 do 18 časova.

Nove zalihe krvi su uvek neophodne. Zato se akcija “crveno-bela krv” u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije organizuje već dvanaesti put. Svaka prethodna imala je izuzetan odziv i verujemo da će tko biti i ovog puta.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola, stiji na sajtu Crvene zvezde.

Komentari