Grbić čeka Ivovića: Iskreno se nadam da će Marko biti spreman da nam pomogne

Nikola Grbić

Selektor odbojkaške reprezenatacije Srbije Nikola Grbić još uvek nije objavio spsiak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, koje je na programu od 24. avgusta do 3. septembra.

Povreda Marka Ivovića remeti situaciju, a Grbić će konačan spisak od 14 igrača objaviti u ponedeljak, kada bude dobio detaljne informacije o stanju povrede sjajnog primača servisa.

Grbić je generalno zadovoljan radom na pripremama.

Napravili smo kompromis i dali momcima mogućnost da se odmore. Ono što smo planirali za Evropsko prvenstvo smo ostvarili. Jedina nepredviđena stvar je Ivovićeva povreda. Ali, to se u sportu dešava. Iskreno se nadam da će Marko biti spreman da nam pomogne. Teško je sada reći da li će moći da nastupa od početka šampionata ili da li će uopšte biti sposoban da igra. Sačekaćemo taj poslednji pregled. Mi smo uradili sve što je bilo do nas da se pripremimo što je moguće bolje za Evropsko prvenstvo, rekao je Nikola Grbić.

Selektor Srbije je naglasio da se Srbija nalazi u teškoj grupi, ali da je cilj da se ekipa plasira direktno u četvrtfinale.

Grupa nam je veoma teška. Sa Poljacima ćemo se boriti za prvo mesto u grupi koje vodi direktno u četvrtfinale. Takođe, i Estonija i Finska ovog leta pokazali da igraju veoma dobro. Na terenu moramo da budemo agresivni i skoncentrisani. U suprotnom mnogo toga rizikujemo, kazao je Grbić i dodao da je ambicija jedna od medalja, Mislim da imamo kvalitet da se borimo sa svima. Moramo da imamo tu ambiciju, dodao je Nikola Grbić.

Komentari