Mladost Lučani: Pitamo zbog čega je sudija Obradović vraćen na listu

Mladost Lučani

FK Mladost iz Lučana je na hitnoj sednici Upravnog odbora odlučio da podnese žalbu Fudbalskom savezu Srbije povodom suđenja Srđana Obradovića na utakmici protiv Bačke u Bačkoj Palanci.

Lučanci su u saopštenju koje su dostavili Sportskom žurnalu taksativno naveli sve greške arbitra Obradovića na njihovu štetu na utakmici protiv Bačke.

Posle analize video snimka pomenute utakmice, zaključili smo da je sudija Obradović, zajedno sa pomoćnicima, od prvog do poslednjeg minuta, tendenciozno sudio protiv Mladosti. Izdvojićemo nekoliko najskandaloznijih odluka, dosuđenih na štetu naše ekipe, koje su destabilizovale igru tima i negativno uticala na naše igrače:

• nije dosuđen veliki broj prekršaja nad našim igračima, a najočigledniji bili su u 5, 14, 19. i 26. minutu, dok je u izglednoj situaciji za našu ekipu u 89. minutu, dosudio prekršaj za protivnički tim. Ovome treba pridodati i grubi prekršaj nad našim igračem u 3. minutu, posle čega je on, zbog teže povrede, morao da napusti igru, a protivnik nije sankcionisan ni žutim kartonom;

• najočiglednije greške, pri dosuđivanju ofsajda na štetu našeg tima, jasno se vide u 25. i 84. minutu, kada su zaustavljene naše akcije iz kojih smo mogli da postignemo pogotke;

• kulminacija svega dogodila se u 57. minutu dosuđivanjem nepostojećeg penala za protivničku ekipu;

• ništa manje skandalozne odluke nisu donete ni u 82. i 86. minutu, kada su isključeni naš šef stručnog štaba, a zatim i igrač.

Napred navedeni detalji sa pomenute utakmice su najočigledniji primeri tendencioznog suđenja protiv našeg kluba, od stane glavnog sudije Srđana Obradovića i njegovih pomoćnika.

Da javnosti približimo sliku o njemu, treba da znaju da se radi o arbitru skinutom sa liste, pa ponovo vraćenom. Pitamo zbog čega je vraćen. Najgore od svega je to da je on samo izvršilac, svesni smo odakle vetar duva.

Jasno nam je da, ne samo na ovoj utakmici, već na svim mečevima u ovoj sezoni, plaćamo ceh rezultata iz prethodne godine, koji, na žalost, bodu oči mnogima. Najavili smo žalbu na suđenje na ovoj utakmici i naše primedbe dostavićemo nadležnim organima FSS, stoji u saopštenju FK Mladost iz Lučana.

Komentari