Obradović o Jokiću: Kao da smo svi mi ovde “indijanci”

Željko Obradović

Košarkaška reprezentacija Srbije će na Eurobasketu 2017 biti znatno oslabljena.

Članovi vicešampionske ekipe sa Olimpijskih igara u Riju Miloš Teodosić, Marko Simonović i Miroslav Raduljica propustiće šampionat Evrope zbog problema sa povredama. Upitan je i nastup Nemanje Nedovića.

NBA as Nikola Jokić odlučio je da se ove godine zahvali selektoru Aleksandru Đorđeviću na pozivu, kako bi se što bolje pripremio za sezonu u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu.

Nekadašnji selektor naše zemlje i sadašnji trener Fenerbahčea Željko Obradović je istakao za Telegraf.rs, da po njemu nema opravdanja za Jokićevu odluku da propusti Eurobasket 2017.

Jokić je izvanredan igrač, igranje u reprezentaciji mu je pomoglo. Državni dres je najveća čast u karijeri. Vidim da svi pokušavaju da nađu opravdanje za Jokića i njegov nedolazak. Najviše mi smeta kad mi pričaju priču kako treba da radi individualno na sebi, po programu trenera iz Denvera. Onda se pojavi slika kako gura traktorsku gumu i to je to, kao da smo svi mi ovde “indijanci”. Hoćeš specijalan program, radi ga pre podne, a po podne sa reprezentacijom. Sve to može kad igrač hoće. On dečko verovatno razmišlja na drugačiji način ili ga neko savetuje. Poštujem ja to, ali imam pravo na svoje mišljenje, rekao je Željko Obradović za Telegraf.rs.

Komentari