Iliev ljut, ali nikada veći optimista

sportski direktor partizana ivica iliev

Sportski direktor Partizana, Ivica Iliev, veliki je optimista pred start crno-belih u Ligi Evrope.

Iliev je rekao da sa nikada večim optimizmom očekuje nastup Partizana u nekom evropskom takmičenju.

Nadam se da možemo da napravimo iskorak u ovoj sezoni. Verujem u ovaj tim i nikada sa većim optimizmom nisam ulazio u evropsko takmičenje. Mislim da je ekipa u kvalifikacijama tokom leta pokazala kvalitet, a isto tako i karakter. Na dobrom smo putu, naravno ne zavisi nikad sve od nas, ovo je fudbal, sve je moguće, ali mislim i verujem da je ovo naša sezona, izjavio je Iliev za Mondo.

Dodatni optimizam uliva mu činjenica da je Partizan ove sezone više pokazao na gostujućim terenima.

Kao da je ekipa sigurnija na strani, opuštenija. Ima težinu kad igraš pred 30.000 svojih navijača. Svi znamo da naša publika uvek želi pobedu ma protiv koga da igramo i nekad je možda malo i nestrpljiva, a onda to ekipa oseti i onda uđe u zonu koja joj ne odgovara. Kada su na strani, rasterećeni su, skoncetrisani, nema dodatnih opterećenja i tada, čini mi se, više uživaju u fudbalu, dodao je funkcioner crno-belih.

Prema njegovim rečima Partizan se neće zadovoljiti plasmanom u Ligu Evrope.

Ne stajemo! Niko i ne priča na taj način – ušli smo u grupu i to je to. Stalno slušam našeg trenera koji poručuje idemo na pobedu, na tri boda. To je to, mi uvek hoćemo da pokažemo da smo napravili tim koji može da napravi ozbiljne stvari, da ono što kažemo da to sprovedemo u delo. Partizan je veliki klub i idemo da igramo kao veliki tim. Neću da pričam kako smo veliki, a onda odemo negde da se branimo. Kako će utakmica da se završi to je drugo pitanje, ali mi moramo, to je naša obaveza, i tako ćemo igrati svaki put – na pobedu. I tu se poklapamo Đukić i ja, rekao je Iliev.

Iliev je ljut na Fudbalski savez Gvineje.

Ljut sam na njihov savez jer nije poštovana procedura koja je uobičajena u tim situacijama, kada igrač dođe rovit ili povređen. Napravili su pritisak na njega, iako im je sve to dokumentovao, ali nije mogao da se izbori sa pritiskom da ne igra, a to je naštetilo nama i njemu, zaključio je sportski direktor Partizana.

Komentari