Novak, Janko i Viktor napravili neočekivan problem Francuzima pred duel sa Srbijom

dejvis kup

Dva dana ostala su do početka polufinalnog duela između Francuske i Srbije u Lilu, a organizator se našao u neočekivanom problemu.

Stadion “Pjer Morua” na kojem će biti odigran duel neće biti ispunjen do poslednjeg mesta, a problem je nastao nakon otkaza najboljih srpkih tenisera.

Do trenutka kada je Novak Đoković objavio pauzu do kraja godine prodaja ulaznica je išla dobro pa će mečeve u petak i subotu posmatrati oko 15 hiljada gledalaca, dok će u nedelju biti koja hiljada više na tribinama.

Međutim to je daleko od očekivanog broja i kapaciteta koji za ovaj meč iznosi 30 hiljada navijača, a prodaja je osetno opala nakon što su Viktor Troicki i Janko Tipsarević otkazali nastup u polufinalu. Ipak, organizacioni odbor pokušava da ublaži udarac.

Federacija je više nego zadovoljna brojem prodatih karata. Mislim da ni u jednom drugom gradu u Francuskoj ne bismo došli do ovolikog broja gledalaca, izjavio je Sebastijen Ete, direktor Organizacionog komiteta.

Francuzi su se prisetili duela sa Švajcarskom kada je oko 2.500 navijača Švajcarske doputovalo u Lil, ali ovoga puta to neće biti slučaj. Mediji su preneli da je prodato samo pedesetak ulaznica namenjenih gostujućim navijačima.

Komentari