RTS odgovorio zašto ne prenosi Jang Bojs – Partizan

Jang Bojs - Partizan

Radio-televizija Srbije u četvrtak neće prenositi utakmicu prvog kola Lige Evrope Jang Bojs – Partizan, što je naišlo na osudu navijača crno-belih.

Tim povodom RTS je izdao saopštenje za javnost, kojim pokušava da objasni zbog čega utakmica srpskog šampiona ni ovoga puta neće biti prenošena na javnom servisu.

– Ugovorne obaveze su razlog što se u četvrtak, 14. septembra, na Prvom programu RTS-a u direktnom prenosu od 21 čas emituje utakmica Crvena zvezda – BATE Borisov, dok će se okršaj Partizana i Jang Bojsa emitovati u odloženom snimku.

Pravo direktnog prenosa ove utakmice ima TV Arena.

U želji da omogućimo gledaocima da oba meča domaćih timova prate uživo na programu Radio-televizije Srbije, obratili smo se UEFA, tražeći da sa TV Arenom uzajamno razmenimo signal, te da dve televizije istovremeno emituju obe utakmice.

Odgovor UEFA je bio da se neće protiviti takvom rešenju, ukoliko se RTS i TV Arena dogovore o saradnji. Nažalost, nismo uspeli da postignemo dogovor sa kolegama sa TV Arene.

Od narednog kola RTS će, zahvaljujući razumevanju TV Arene, prenositi sve utakmice i Partizana i Crvene zvezde.

U drugom kolu Lige Evrope, 28. septembra igraju Partizan – Dinamo Kijev i Keln – Crvena zvezda, navodi se u saopštenju RTS-a.

Komentari