Jović na poslednjem treningu [VIDEO]

Povreda Stefana Jovića na Eurobasketu 2017.

Stefan Jović je zaradio distorziju zgloba pred kraj treće četvrtine na polufinalnoj utakmici sa Rusijom i od tada košarkaška Srbija strepi da li će on moći da nastupi u finalu. Njegovu ulogu do finiša meča sa “zbornajom” preuzeli su ostali igrači, ali se videlo da izostanak iskusnog Jovića ostavlja traga u našoj igri i doprinosi znatno većem umoru preostalih igrača.

Stoga je jedna od velikih briga pred današnje finale upravo to da li će Jović moći da nastupi ili ne. Kada smo ga u subotu videli u hotelu u prvi mah smo se iznenadili što na njegovom članku nije bilo otoka, ali smo ga onda videli kako hramlje.

– Nema otoka jer je lekarski tim naše reprezentacije odradio svoj posao. Ipak, bol je jak i veoma prisutan, vidite i sami da teško hodam, rekao nam je Jović u subotu.

Došao je i dan finala i poslednji trening naše reprezentacije. S obzirom da je selektor Đorđević uigravao poslednje kombinacije pred finale, trening je bio zatvoren za javnost pa nismo ni mogli da vidimo da li je Jović radio sa loptom ili ne.

Nakon što je trening završen mogli smo da uđemo u dvoranu i vidimo Jovića koji je sa jednim od naših fizioterapeuta radio vežbe za zglob ležeći na terenu, posle čega je ustao i tražio loptu, a zatim se uputio na liniju slobodnih bacanja.

Šutirao je sa linije penala ali bez ikakvog pokretanja, a bila je vidna njegova znatno viša bandaža nego što je to uobičajeno. Ipak, on je bez vidnog problema polako napustio trening, nije ni hramao, pa se nadamo da će biti spreman da bar malo pomogne svojim saigračima.

Komentari