Đorđević: “Ako me ne oteraju, tu sam”

Aleksandar Đorđević na Eurobasketu 2017.

Selektor Aleksandar Đorđević kao da je pretplatio srpske košarkaše na srebrne medalje – posle Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara osvojena je i srebrna medalja na Eurobasketu 2017. Mnogi su očekivali zlato, ali to sa ovakvim problemiam u sastavu ekipe, pa onda i povredama Lazića i Jovića nije bilo realno.

– Svi smo mi željni sledeće prilike. Ja sam ekstremno ponosan na ove momke i zahvalan sam im do besvesti. Ovo leto je bilo jako zahtevno, sa mnogo problema, pa kulminacijom u polufinalu sa Jovićem. Šteta… Jović je igrao pod blokadom, hteo je da igra, ali nije mogao više. Micić je sa druge strane odigrao odličnu rolu ali su Slovenci našli rešenje za našu unutrašnju igru u prvom poluvremenu. Uz poene u tranziciji koje smo hteli da zaustavimo, a koji su njihova najveća snaga, napravili su razliku. Dragić je bio fenomenalan u prvom poluvremenenu, pokušali smo sa bržim igračem na centarskoj poziciji odnosno Štimcem, uz to jedna lopta, neka odluka… Postoji žal ali je Slovenija ekipa za svo poštovanje, njihovi bekovi su izuzetni. Da ste videli moju svesku videli bi da pored imena Prepelič piše da je ključ njihove igre, rekao je Đorđević srpskim izveštačima.

Bogdanovićeve suze obeležile su kraj utakmice, bar što se nas tiče.

– Nisu jedine… To je jedna fenomenalna grupa momaka, to samo pokazuje koliko im je stalo i kako su izgarali za ovo. Osvojićemo mi ovo, to je rekao i Bogdan na konferenciji. Između svih nas, vas koji ste nas pratili, ljudi koji su došli da nas podrže, postoji nešto i to će biti vetar u leđa koji će nas pogurati dalje.

Sudijske greške, ali i tendenciozni kriterijum poput samo dva slobodna bacanja za Bogdanovića koji je pretučen večeras, dodatno je umanjio naše šanse da dođemo do zlata.

– Napravili smo posle polufinala video sa sudijskim greškama i bilo je 18 situacija. Posle Rusije smo poslali video sa sedam situacija za nameran faul. Bilo je situacija, ako se svira Bobanu Marjanoviću, zašto se Vidmaru ne svira potpuno ista situacija. Rekao sam igračima da nisu dobili šansu da se u jednakim uslovima bore za titulu.

Aleksandar Đorđević i Boban Marjanović

I pored svega, srebrnu medalju nikako ne možemo da smatramo kao loš rezultat na ovogodišnjem Eurobasketu.

– Kako slab, ljudi… Svima nam je sada teško, ali mi smo do finala stigli bez dva igrača, bez našeg glavnog plejmejkera. Ja sam izuzetno ponosan, naravno da žalim ali mi je puno srce jer sam video nešto što se retko viđa.

Đorđević je potvrdio i da i dalje ostaje selektor naših košarkaša, iznevši svoj plan za naredni period.

– Klub za par dana, utakmica Dude Ivkovića 20. septembra, posle toga moj rad sa Bajernom, turnir u Zadru, a nakon toga i kvalifikacije sa reprezentacijom. Igramo dve utakmice napolju, u Nemačkoj i Austriji pa gledam da se okupimo van Srbije, ali to ćemo još videti, nešto smo već razgovarali. Ako me ne oteraju tu sam, zaključio je Đorđević.

Komentari

1 COMMENT

Comments are closed.